Az olaszok azt állítják, Cristiano Ronaldo visszatér Olaszországba

Spain v Portugal: UEFA Nations League - League Path Group 2 players Sevilla Seville Nations League Cristiano Ronaldo Waist up One person UEFA Nations League League A Group 2 match Estadio Benito Villamarin Juventus FC June Horizontal SPORT FOOTBALL MATCH
Cristiano Ronaldo (Juventus FC) of Portugal during the warm-up before the UEFA Nations League League A Group 2 match between Spain and Portugal at Estadio Benito Villamarin on June 2, 2022 in Seville, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Olasz sajtóértesülések szerint az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo visszatérhet az olasz bajnokságba, azonban nem a Juventushoz igazolna vissza, hanem a José Mourinho által vezetett AS Romához.

Ronaldo 2018 és 2021 között futballozott a Juventusban. 98 bajnoki meccsen 81 gólt lőtt és 17 gólpasszt adott, azonban három év után távozott a torinói csapattól és visszatért egykori sikerei helyszínére, a Manchester Unitedhoz. A 37 éves portugál sztárnak nem volt rossz szezonja, hiszen 24 góllal a Vörös Ördögök házigólkirálya lett, azonban a szakértőktől rengeteg kritikát kapott, ugyanis a védekezésből egyáltalán nem veszi ki a részét, ez pedig nem fér bele a Premier League-ben. Ráadásul Erik ten Hag személyében új edzője van a Unitednak, és állítólag a holland mester korántsem ragaszkodik Ronaldóhoz.

Cristiano Ronaldo visszatérhet a Serie A-ba Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton

Pont ezért a Serie A-ban szereplő AS Roma mindent követ megmozgat azért, hogy Ronaldót az olasz fővárosba csábítsa. Angelo Di Livio, a korábbi 40-szeres olasz válogatott focista azt állítja, hogy biztos forrásból hallotta, hogy a Roma Ronaldót akarja, és azt is tudja, hogy az olasz csapatnál július 7-én mutatnák be a portugál szupersztárt, ezzel is utalva a mágikus 7-es mezszámára PR-fogásként.

- mondta Di Livio a Retesportnak. "Ez egy olyan pletyka, amely folyamatosan kering a labdarúgás világában. Sok korábbi focista és sok ügynök beszél róla. Ráadásul beszéltem egy kedves barátommal, aki a televíziónál dolgozik, és aki néhány napja egy vacsora során a Roma egyik nagyon magas beosztású emberétől értesült a Ronaldo-alkuról."

Di Livio szavaira rácsatlakozott a Roma egykori védője, Fabio Petruzzi is.

„Megbízható forrásból tudom, hogy a Roma mindent megtesz Cristiano Ronaldo szerződtetéséért.

- mondta az 51 éves Petruzzi, aki pályafutása során 150 meccsen lépett pályára az AS Romában.

José Mourinho az idei szezonban megnyerte az Európa Konferencia-ligát az AS Romával Forrás: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia/NurPhoto/Giuseppe Maffia

Ronaldo számára José Mourinhó személye is vonzó lehet. A két portugál 2010 és 2013 között dolgozott együtt a Real Madridnál. Ronaldo a Mourinho vezette Reallal 2011-ben Király-kupát nyert, ráadásul az európai Aranycipő is az övé lett, egy évvel később bajnok lett a Királyi Gárdával.

Nem mellesleg Cristiano Ronaldónak és José Mourinhónak is ugyanaz az ügynöke, a portugál Jorge Mendes, aki szintén segítheti a tárgyalásokat a felek között.