Megint botrányt okozott a köpködésért és káromkodásért már megbüntetett teniszsztár

tennis Horizontal
Australia's Nick Kyrgios celebrates winning against US Brandon Nakashima at the end of their round of 16 men's singles tennis match on the eighth day of the 2022 Wimbledon Championships at The All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 4, 2022. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
Bár a pályán ezúttal példamutatóan viselkedett, az öltözékével ismét szabályt szegett Nick Kyrgios, a teniszvilág aktuális fenegyereke a wimbledoni bajnokság hétfői játéknapján.

A 27 éves ausztrál játékos eddig már két pénzbírságot is kapott az idei tornán, s várhatóan érkezik a harmadik is, miután nem tartotta be az All England Club öltözködési szabályzatát.

Bár az amerikai Brandon Nakashima elleni győztes nyolcaddöntője közben az előírásoknak megfelelően minden ruhadarabja fehér volt, a centerpályára még egy piros edzőcipőben jött ki.

Játék közben egy fehéret viselt, a meccs utáni interjút azonban már ismét a pirosban adta, s egy ezzel színben harmonizáló sapkát is felvett a korábbi fehér helyett.

Nick Kyrgios szándékosan szegte meg a szabályokat Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Stringer

Később kurtán válaszolt arra a kérdésre, hogy miért szegte meg szándékosan a szabályokat:

mondta.

Kyrgios korábban köpködésért és káromkodásért összesen 14 ezer dolláros bírságot kapott már Wimbledonban.