Molnár Dóra bronzérmes 200 méter háton a római úszó-Eb-n

MOLNÁR Dóra
Róma, 2022. augusztus 12. Molnár Dóra a női 200 méteres hátúszás döntője után a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban 2022. augusztus 12-én. A magyar versenyző bronzérmet nyert. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A római úszó Európa-bajnokság pénteki döntőjében 200 méter háton Molnár Dóra bravúros bornzérmet szerzett, míg a férfiaknál 50 méter pillangón a címvédő Szabó Szebasztián a nyolcadik helyen végzett.

A 16 esztendős magyar versenyző 2:09.73 perccel csapott célba, a szám másik magyar döntőse, Szabó-Feltóthy Eszter 2:10.23-mal a negyedik lett.

A számot a hazai közönség kedvence, Margherita Panziera nyerte 2:07.13 perccel.

Szabó Szebasztián - aki tavaly a Duna Arénában aratott sikerével első győzelmét ünnepelhette magyar színekben - 23.62 másodperccel csapott célba az 50 méter pillangó döntőjében.

A győriek zentai származású versenyzője a hetedik idővel várta a finálét, a rajtot tökéletesen kapta el és elsőnek jött fel a vízből, a sebesség azonban ezúttal hiányzott az úszásából, így csak a nyolcadikként érintette a falat.

nyilatkozott Szabó, akinek a rajt előtt kicsit elszakadt a nadrágja, ami némileg megzavarta őt.

A magyar szinkronúszó csapat a bravúros negyedik helyen végzett a highlight program döntőjében.

Az Apáthy Anna, Barta Niké, Farkas Dóra Linda, Gács Boglárka, Götz Lilien, Hatala Hanna, Hungler Szabina, Makai Cintia, Szórát Léna, Taksonyi Blanka összeállítású együttes 78,5667 pontot kapott kűrjére, melyet az 1980-as évek egyik nagy slágerére, Bonnie Tyler Holding Out for a Hero című dalára adott elő. A számot nagy fölénnyel az ukránok nyerték, a házigazda olaszok és a franciák előtt.

A magyar csapat gyakorlata a szinkronúszás highlight program versenyének döntőjében Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

mondta a közmédiának Apáthy Anna.

Makai Cintia a pontszámmal kapcsolatban megjegyezte, látva a bíráskodást az egyéni küzdelmek alatt, rosszabbra számítottak, ennek ellenére sikerült a Margitszigeten rendezett világbajnokság elődöntőjében elért eredményt hozniuk.

Árkovics Petra szövetségi kapitány elmondta, sokat dolgoztak a vb óta a dinamikán, és amit kért, azt a lányok néhány apró hibát leszámítva megvalósították.

A highlightban 2 perc 30 másodpercük van a csapatoknak arra, hogy bemutassák gyakorlatukat, melyben az akrobatikus és látványos elemek a meghatározóak, kevésbé a művésziek.

Pénteken sporttörténeti pillanatnak is részesei lehettek a nézők, ugyanis szinkronúszásban első alkalommal rendeztek egyéni férfi számot: a technikai programban a hazai közönség nagy örömére az olasz Giorgio Minisini diadalmaskodott.