Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ízletes kávéreceptek egyszerűen

Manapság bizonyára mindenki tisztában van vele, hogy a kávé milyen szintű népszerűségnek örvend. Ahogyan valószínűleg az sem titok, hogy mindezt nem csupán csodás élénkítő hatásának köszönheti, de rendkívül finom ízének is. Íme, tehát pár recept, amivel garantáltan feldobhatod a reggeli kávézást!

Narancshéj és tejhab

Egy tejhabosító beszerzésével szinte másodpercek alatt mutatós és ízletes tejhabot készíthetsz, ami valóban megkoronázza a reggeli kávézás élményét. Amennyiben viszont tényleg szeretnénk, ha az a bizonyos reggeli kávé különleges lenne, akkor a tejhabra reszelt narancshéj nagy segítségünkre lesz ebben. Így olyan ízhatást kapunk, amely valóban segít, hogy a napunk jól induljon.

Csokoládés kávé tejszínhabbal

Ennek a kávéreceptnek az elkészítése szintén csupán pár percet vesz igénybe, viszont az eredmény kétségkívül ínycsiklandó lesz. A lefőzött, még forró kávéba rakjunk csokoládédarabokat - lehetőleg étcsokoládét -, majd kevergessük, amíg azok fel nem olvadnak. Ezután némi tejszínhabot rakva a tetejére kész is van csokoládés kávékülönlegességünk.

Gyümölcsös jegeskávé valódi gyümölcsdarabokkal

A melegebb napokon nem biztos, hogy mindenkinek jól esik egy bögre forró kávé, ilyenkor általában ugyanis a legtöbben valamilyen hűs frissítőre vágynak. Ez a kávérecept viszont tökéletes megoldást kínál erre. Az elkészítése pedig a fentebb említettekéhez hasonlóan szintén roppant egyszerű és gyors. Tegyünk jeget egy pohárba, majd erre öntsük rá a már lefőzött kávét. Ezután öntsünk rá némi gyümölcslevet, majd rakjunk hozzá tetszés szerint fagyasztott - korábban már kiolvasztott - gyümölcsöket. Nincs olyan, aki ne örülne egy ilyen frissítőnek a meleg nyári napokon.

Gyömbéres kávé

Ennek az elkészítéséhez nincs másra szükségünk, mint némi friss gyömbérre. Reszeljük le a gyömbért, majd nyomkodjuk ki a levét, amit hozzáadunk a már lefőzött kávéhoz. Így különleges, egzotikus ízzel rendelkező kávékülönlegességet kapunk. Viszont vigyázzunk arra, hogy ne vigyük túlzásba a gyömbért, mivel az rendkívül erős ízhatással rendelkezik.

Ezek is érdekelhetnek

Friss