Vb 2022: fegyveresek törtek rá Sterling családjára – elhagyta Katart

Vágólapra másolva!
2022.12.05. 08:47
null
Raheem Sterling (középen, szemben) már a Szenegál elleni meccs előtt elhagyta a válogatott keretét (Fotó: AFP)
A vasárnap a labdarúgó-vb nyolcaddöntőjében Szenegált búcsúztató angol válogatott hivatalosan is megerősítette, Raheem Sterling már a meccs előtt elhagyta a nemzeti csapatot és hazautazott, miután fegyveres rablók betörtek a házába, amikor a családja otthon tartózkodott.

 

A BBC jelentése szerint szombaton támadták meg fegyveres rablók az angol válogatott Raheem Sterling házát, miközben gyermekei és párja is otthon tartózkodtak. A háromgyermekes Sterling ezért vasárnap, még a Szenegál előtti nyolcaddöntőt megelőzően hazautazott Londonba. A 3–0-ra megnyert meccs után Gareth Southgate szövetségi kapitány megerősítette a hírt.

A Twitteren az angol szövetség is megerősítette, hogy Sterling családi okok miatt elhagyta a keretet.

 


 

„Néha nem a futball a legfontosabb, a családnak kell az első helyen lennie” – idézik a szövetségi kapitányt, aki hozzátette, szeretnének időt adni a játékosnak, hogy a családjával közösen feldolgozzák a történteket. A szakember ezért még nem tudta megmondani, a Chelsea játékosa visszatér-e a válogatotthoz. Mint ismert, az angolok szombaton a franciák elleni negyeddöntővel folytatják a vb-t.

A BBC a játékos szóvivőjét is idézi, aki elmondta, Sterlinget megrázta a támadás híre, és azonnal szeretett volna hazamenni, mert aggódott gyermekeiért.

A támadásról további részletek nem ismertek, a BBC annyit tett még hozzá, hogy két éve egy háromfős bandát már börtönbe zártak, akik számos házba betörtek Anglia észak-nyugati részén, és 2018-ban Sterling házába is megpróbáltak betörni.

Sterling a vb-n az első két meccsen játszott, Irán ellen gólt is szerzett. Ő a második játékos, aki a vb alatt személyes okok miatt kénytelen hazautazni, november 30-án Ben White is elhagyta a keretet.

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
NYOLCADDÖNTŐ
Anglia–Szenegál 3–0 (1–0)
Al-Hor, al-Bajt Stadion, 65 985nézőVezette:Barton (salvadori)
Anglia:
Pickford – K. Walker, Stones (Dier, 76.), Maguire, L. Shaw – J. Henderson (Phillips, 82.), Rice, Bellingham (Mount, 76.) – Saka (Rashford, 65.), H. Kane, Foden (Grealish, 65.).Szövetségi kapitány:Gareth Southgate
Szenegál:É. Mendy – Sabaly, K. Koulibaly, Ab. Diallo, Jakobs (Ballo, 84.) – K. Diatta (P. Sarr, a szünetben), Ciss (Gueye, a szünetben), N. Mendy, I. Sarr – I. Ndiaye (Dieng, a szünetben), Dia (Diédhiou, 72.).Szövetségi kapitány:Aliou Cissé
Gólszerző:J. Henderson (38.). H. Kane (45+3.), Saka (57.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik