Óriási pofon a katari focivébének: bőven elmarad a látogatók száma az előzetes várakozásoktól

Horizontal
Football fans show their Israeli passports and air tickets as they prepare to board a Tus Air flight from Tel Aviv's Ben Gurion airport to Doha to attend the World Cup 2022 tournament, on November 20, 2022. (Photo by Gil COHEN-MAGEN / AFP)
Vágólapra másolva!
A katari labdarúgó-világbajnokságra valamivel több mint 765 000 szurkoló látogatott el a torna első két hetében - derül ki a Reuters birtokába jutott szervezői jelentésből. Ez bőven elmarad az előzetes várakozásoktól, mivel a tornát megelőzően 1.2 millió drukker érkezésével számoltak.
Vágólapra másolva!

A lap beszámolója szerint vélhetően már nem éri el a látogatók száma a kitűzött célt ebben a szakaszban, mivel mindössze nyolc csapat maradt már csak talpon Katarban, és már csak nyolc meccs maradt hátra a 64-ből.

Kevesebb szurkoló érkezett a vártnál Forrás: AFP/Gil Cohen-Magen

A szervezők korábban a látogatók érkezésének csúcsidejét november 24-28. közé tették, amikor a csoportkörben minden nap négy mérkőzést játszottak. A jelentésből kiderült, hogy a világbajnokság első 17 napján 765 859 látogató érkezett Katarba, akiknek több mint fele mára el is ment.

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit!