Őszintén beszélt rákbetegségéről a német válogatott sztárfocista

fbl Horizontal
Germany's midfielder Emre Can reacts during the FIFA World Cup 2018 qualification football match between Germany and Azerbaijan in Kaiserslautern, Germany, on October 8, 2017. (Photo by Christof STACHE / AFP)
Vágólapra másolva!
A Borussia Dortmund német válogatott labdarúgója, Emre Can elárulta, hogy amikor 2018-ban a Juventushoz szerződött, hónapokig pajzsmirigyrákban szenvedett.

Emre Can 2018-ban a Liverpooltól szerződött a Juventushoz, majd nem sokkal később műteni kellett és két hónapig nem léphetett pályára. A torinói sztárcsapat akkoriban közleményt adott ki arról, hogy Can pajzsmirigyműtét előtt áll, de további részleteket nem közölt a futballista állapotáról.

A német válogatott játékos nemrég elárulta, hogy 2018-ban valójában azért kellett megműteni, mert a Juventus orvosai pajzsmirigyrákot diagnosztizáltak nála.

nyilatkozta a 29 éves középpályás.

"Ez hozzátartozik az élethez, és azt javaslom, mindenki menjen át a szűréseken. Nem számít, mennyire tartja magát egészségesnek az ember, ha időben megtudja ezeket a dolgokat, akkor cselekedhet.

tette hozzá Can.

A német válogatott játékos 2018 októberében esett át a műtéten és decemberben visszatérhetett a pályára. Can 2020 januárjában került kölcsönbe a Borussia Dortmundhoz, majd a Bundesliga-csapat fél évvel később végleg megvásárolta.