Újabb focistát igazolt a Fradi

fbl Horizontal
Nantes' French forward Quentin Merlin (L) tackles Qarabag's Ghanaian forward Owusu Kwabena during the UEFA Europa League Group D football match between FC Nantes (FRA) and Qarabag FK (AZE) at The Beaujoire stadium in Nantes, western France, on October 27, 2022. (Photo by Sebastien SALOM-GOMIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Hivatalos oldalán jelentette be a magyar bajnok, NB I-es listavezető Ferencváros, hogy leigazolta a Qarabag csapatától az U23-as ghánai válogatott támadót, Owusu Kwabenát.

Kwabena a két csapat idegenbeli Bajnokok Ligája-selejtezős meccsén is gólt szerzett, akkor 1-1-re végzett a két csapat.

A 25 éves, 182 centiméter magas támadó 1997. június 18-án született Accra városában, Ghánában. Profi karrierjét 2016-ban szülővárosában kezdte, majd kölcsönben előbb a spanyol Toledóhoz került, később pedig az akkor a spanyol élvonalban szereplő Leganés szerződtette. Itt azonban nem tudta megvetni a lábát, csapata folyamatosan kölcsönadta kisebb együtteseknek, úgy, mint a Real Oviedónak, a Cartagenának, a Salamancának és a Córdobának - írja a fradi.hu.

Owusut 2020-ban a Leganés kölcsönadta a Qarabagnak, ahol első teljes idényében 39 mérkőzésen kilencszer volt eredményes. A következő szezonra a Qarabag az Ankaragücünek adta kölcsön a ghánai támadót, aki remekelt Törökországban: 23 meccsen 10 gólt és négy gólpasszt ért el, 2022 nyarán így vissza is került az azeriekhez.

Owusu Kwabena (jobbra) a Nantes ellen az Európa-ligában Forrás: AFP/Sebastien Salom-Gomis

Owusu Kwabena két gól rúgott 2022-ben a BL-selejtezők során, majd az Európa-liga csoportkörében a Nantes, az Olympiakosz és a Freiburg csapata ellen is eredményes volt. A 25 éves játékos az azeri bajnokságban 18 meccsen öt gólt szerzett.