Női kézi: Golovin Vlagyimir kijelölte a válogatott keretét a vb-selejtezőkre

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.03.27. 13:42
null
Golovin Vlagyimir kijelölte a keretét a vb-selejtezőkre (Fotó: Dömötör Csaba)
Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány kijelölte a magyar női kézilabda-válogatott keretét az Izland elleni vb-selejtezőkre – olvasható a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) hivatalos oldalán.

Érdekesség, hogy az elmúlt összetartások során megszokott névsorhoz képest hiányzik két átlövő, Albek Anna és Kácsor Gréta, újoncként bekerült viszont az FTC fiatal irányítója, Kukely Anna.

„Nagyon meglepett, egyáltalán nem számítottam rá, amikor még nem tudtam a hírről, és kérdeztek, hogy nem kaptam-e valamit, azt hittem, hogy gyorsan hajtottam… Boldog vagyok, hiszen nagy célom volt, hogy válogatott lehessek, de tudom, hogy ez még nem jelent semmit, nagyon sok munka vár rám. Egyelőre nem is gondolok még a válogatottra, előbb kedden a Váccal, majd szombaton a Győrrel játszunk” – mondta Kukely a fradi.hu-nak.

Mint ismert, Hornyák Dóra és Háfra Noémi súlyos sérülésből lábadoznak, de nem tagja a keretnek Tomori Zsuzsanna és Planéta Szimonetta sem (a DVSC játékosa legutóbb maga kérte a mellőzését).

Golovin a Nemzeti Sporthíradóban elmondta: nem szabad lebecsülni az ellenfelet, amely skandináv stílusban játszik, de nem képvisel norvég vagy svéd szintet, ugyanakkor keményen védekezik és megbünteti az eladott labdákat. A kapitány kitért rá, hogy a legutóbbi, március eleji németországi túrán a csapat nem játszott jól, nem volt nyoma, hogy fejlődnének, sok volt a technikai hiba, az eladott labda és a védekezésben is kevés volt az ütközés.

„Továbbjutást várok, ez a legfontosabb, és valamelyest könnyíti a helyzetünket, hogy kint kezdünk. Szeretnénk olyan helyzetbe kerülni, hogy hazai pályán elérjük a továbbjutást” – tette hozzá.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a nemzeti csapat Érden készül majd a párharcra, amelynek első felvonását jövő szombaton Hafnarfjördurban rendezik, míg a visszavágóra négy nappal később, 12-én kerül sor Érden. A párharc győztese kijut az olimpiai kvalifikációs világbajnokságra, melyet november 30. és december 17. között Dánia, Norvégia és Svédország közösen rendez.

A MAGYAR NŐI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT 19 FŐS KERETE
Kapusok: Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szikora Melinda (SG BBM Bietigheim – Németország)
Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (Győri Audi ETO KC), Győri-Lukács Viktória (Győri Audi ETO KC), Töpfner Alexandra (DVSC Schaeffler)
Jobbátlövők: Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Papp Nikolett (Siófok KC)
Irányítók: Debreczeni-Klivinyi Kinga (Siófok KC), Kukely Anna (FTC-Rail Cargo Hungaria), Vámos Petra (DVSC Schaeffler)
Beállók: Bordás Réka (DVSC Schaeffler), Füzi-Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler), Pásztor Noémi (Motherson-Mosonmaróvári KC)
Balátlövők: Kuczora Csenge (Praktiker-Vác), Szöllősi-Zácsik Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balszélsők: Korsós Dorina (CS Rapid Bucuresti – Románia), Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Schatzl Nadine (Győri Audi ETO KC)

NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, DÁNIA, NORVÉGIA, SVÉDORSZÁG, 2023
EURÓPAI SELEJTEZŐK
Törökország–Szerbia
Románia–Portugália
Izland–MAGYARORSZÁG
Lengyelország–Koszovó
Olaszország–Szlovénia
Németország–Görögország
Svájc–Csehország
Ausztria–Spanyolország
Észak-Macedónia–Ukrajna
Szlovákia–Horvátország
Az elöl álló csapatok játsszák otthon az első meccset.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik