Vágólapra másolva!
Áprilisra tervezi a visszatérést a teniszező Balázs Attila, a világranglista korábbi 76. helyezettje, aki 2019 óta küszködik talpsérüléssel.

A 34 éves játékos pénteken a magyar szövetség honlapján elmondta, április 17-től vagy 24-től szeretne ismét versenyezni, hogy a jövő januári ausztrál nyílt bajnokságon még élhessen a védett ranglista előnyeivel.

Mint elmagyarázta, tavalyi visszatérése után, négy-öt tornát követően visszafagyasztotta a védett ranglistáját, mert nem volt megfelelő egészségi állapotban. Emiatt kitolódott a végső dátum, így február 5-ig él a védett ranglistája, és még tíz versenyen használhatja fel.

"A Roland Garroson idén ezzel nem indulhatok, mert azon játszottam tavaly. Wimbledon nem minősült hivatalos versenynek, hiszen 2022-ben nem adott ranglistapontot, úgyhogy ha jól tudom, emiatt a londoni versenyen idén is játszhatok" - nyilatkozta.

Balázs Attila áprilisra tervezi a visszatérést Forrás: AFP/Martin Bureau

Hozzáfűzte, az amerikai nyílt bajnokságon tavaly nem vett részt, ahogyan idén a melbourne-i Grand Slam-tornán sem, ezért utóbbi jövő januárban még pont belefér neki február 5-ig.

"Emiatt egyelőre nem versenyzek, mert a védett ranglistám elkezd ketyegni, ha pályára lépek, és ezért játszom április 17-től vagy 24-től" - közölte Balázs, aki pályafutása legjobbjaként 76. volt a világranglistán 2020 márciusában.

A makacs sérülése kapcsán elmondta, 2019 óta küszködik a talpi kötőszövetes lemez (plantaris fascia) fájdalmával, ezért az elmúlt években nem tudott annyit futni, mint korábban.

"Úgy gondolom, a játékom a mai napig jó szinten van, de sajnos testileg egy kicsit leépültem" - vélekedett.