Így jutott ki a budapesti reptérről az olasz szurkolók által megtámadott játékvezető

TAYLOR, Anthony, Sevilla - Roma, Spanyolország - Olaszország, Sevilla FC, AS Roma, UEFA Európa-liga, döntő, Budapest, Puskás Aréna, 2023. 05. 31.
Budapest, 2023. május 31. Az angol Anthony Taylor játékvezető a labdarúgó Európa-liga döntőjében játszott Sevilla - AS Roma mérkőzésen a budapesti Puskás Arénában 2023. május 31-én. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Ahogy arról mi is beszámoltunk, a ferihegyi repülőtéren olasz szurkolók támadtak Anthony Taylorra, aki az AS Roma-Sevila meccs játékvezetője volt. Az olaszok tizenegyesekkel kaptak ki, az edzőjük José Mourinho végig tüntetett az angol ítéletei elln a meccsen, majd a parkolóban várta, hogy elküldhesse melegebb éghajlatra. Ez az attitűd végül átragadt a szurkolókra is, akik a reptéren akartak elégtételt venni.

A Budapest Airport a nem éppen kellemes eset kapcsán közleményt adott, amiből kiderül, hogy a vesztes Roma csapat szurkolói felismerték a játékvezetőt a repülőtér éttermi területén, ahol a járata indulására várakozott. A repülőtér-üzemeltető és a Rendőrség szoros együttműködésének, illetve a szurkolók érkezésének és távozásának idején a repülőtéren elrendelt fokozott rendőri jelenlétnek köszönhetően a hatóság azonnal közbeavatkozott, és a játékvezetőt az egyik váróba kísérték, majd pedig rendőrök kíséretében biztonságosan felszállt a járatára.

Az incidensben részt vevő olasz állampolgárt a rendőrség elfogta, és garázdaság bűncselekmény elkövetése miatt büntetőeljárást indított vele szemben. A repültéren a fenti, elszigetelt incidenst követő rendőri intézkedésnek köszönhetően további rendbontásra nem került sor.