A Nutellás üveg kapcsán sokan már ismerik azt a trükköt, miszerint ha felöntjük forró tejjel, akkor leoldódik az üveg falán maradt nugátkrém és kellemes, kakaós ital lesz a végeredmény. Hasonló praktikát vethetünk be azért, hogy teljesen kipucoljuk a lekvárosüveget és egy csepp se vesszen kárba a finom gyümölcspépből!
A lekvármentés főleg most, a befőzési szezonban kulcskérdés, ugyanis senki nem szeretné, ha veszendőbe menne a finom gyümölcsből készült, házi lekvár.
Legyen szó bármilyen ízesítésű lekvárról, könnyen feldobhatjuk vele a klasszikus vinaigrette öntetet, ha a mézet lekvárra cseréljük. Töltsünk a lekvárosüvegbe olívaolajat, ecetet, mustárt, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd pedig jól rázzuk össze, és ezzel kész is a salátaöntetünk.
Gyors vinaigrette lekvárosüvegben
Hozzávalók:
- 2 ek. vörösborecet
- 4 ek. extraszűz olívaolaj
- 1 tk. dijoni mustár
- üvegben maradt lekvár
- só, bors
Elkészítés:
- Öntsünk mindent a maradék lekváros üvegbe, zárjuk le, és jól rázzuk össze.
Borítókép: Shutterstock