Női kézi: pofonnal búcsúzott klubjától a Győr leendő edzője

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.09. 11:02
null
Ulrik Kirkely három év alatt hat döntőt vívott Dániában az Odensével, s bajnoki ezüsttel érkezik Győrbe (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, az Esbjerg átgázolt az Odensén a dán női kézilabda-bajnokság döntőjének második mérkőzésén, így Jesper Jensen együttese aranyérmet ünnepelhetett, míg a Győri Audi ETO KC leendő mestere, Ulrik Kirkely pofonnal búcsúzott klubjától.

 

Az Odense és az Esbjerg bajnoki döntőjének első felvonását még múlt hét közepén rendezték, amikor utóbbi 27–26-ra nyert idegenben, majd a hétvégi, budapesti MVM Dome-ban rendezett Bajnokok Ligája négyes döntőn az elődöntő után Jesper Jensen, az Esbjerg edzője úgy fogalmazott, hogy az elveszített elődöntő után a dán bajnokság fináléja fontosabb számukra, mint a Győr elleni bronzmérkőzés.

A dán csapat ezután vereséget szenvedett és negyedik helyen zárta a BL 2022–2023-as idényét.

Úgy tűnik, Nora Mörkék kipihenték magukat, hiszen a bajnoki döntő második, hazai mérkőzésén 36–21-re megverték az Odensét és aranyérmet ünnepelhettek.

A találkozó sok résztvevő számára egy korszak lezárultát is jelentette, hiszen a világ legjobb beállói között számon tartott esbjergi Vilde Ingstad a román CSM Bucuresti-nél folytatja pályafutását, míg az Odense edzője, Ulrik Kirkely a Győr Audi ETO-nál kezdi az új évadot.

„Jörn Bonnesennel (az Odense korábbi elnöke – a szerk.) sokat beszéltünk róla, hogy egy győztes DNS-sel rendelkező klubot akarunk létrehozni. Nagyon sok munkát igényelt, hogy jól és józanul dolgozzunk, aztán persze nyernünk kellett valamit. Szerencsénk volt és ügyesek voltunk, hogy gyorsan megcsináltuk és számomra kiemelkedő, hogy három év alatt az összes dániai döntőben ott voltunk. Ezúttal távol voltunk a bajnokság megnyerésétől, elismerésem az Esbjergnek, mert megérdemelten lett dán bajnok” – mondta a dán Tv2-nek Ulrik Kirkely, utalva arra is, hogy az Odense a mostani ezüst mellett megnyerte a legutóbbi két kiírást Dániában, a kupában pedig egy arany- és két ezüstérmet szerzett.

Az Odense irányítását egyébként a norvég Vipersszel hétvégén sorozatban harmadik Bajnokok Ligája-győzelmét arató Ole Gustav Gjekstad veszi át.

A győztes Esbjerg edzője, Jesper Jensen a bajnoki döntő után a kilenc nap alatt lejátszott négy csúcsmeccsről beszélt.

„Vad hetünk volt. Kilenc nehéz nap. Nagyon nehezen értem meg, min mennek keresztül a játékosok. Nagyon megkönnyebbültem és örülök a csapatnak. Büszke vagyok a játékosokra, mert megérdemelték, hogy ünnepeljék őket” mondta Jesper Jensen, aki szerint csapata akkor sem ingott meg, amikor a BL-elődöntőben elszenvedett vereség után nem tudta elérni álmát.

„Nem a sarokban álltunk azt mondva, hogy kilenc nap alatt négy meccset játszottunk, megharcoltunk érte és erre képes a csapatsport. Mindent megér, amikor itt állunk, amit most mutattunk, az lenyűgöző” – jegyezte meg az Esbjerg edzője.

KÉZILABDA
DÁN BAJNOKSÁG
DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS

Esbjerg–Odense 34–21
A párharc végeredménye: 2–0 az Esbjerg javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik