Vágólapra másolva!
Hétfő kora délután sajtótájékoztatón jelentették be Debrecenben, hogy az eddigi edző, a spanyol Joan Carrillo távozik, a helyét pedig a portugál Joao Janeiro veszi át az NB I-es csapatnál.

A Debrecen hivatalos oldalának beszámolója alapján a stabil gazdasági és szakmai háttér további javítása érdekében fontos változások történtek a DVSC-nél. A hétfői sajtótájékoztatón Kósa Lajos, az eddig a Futball Zrt. többségi tulajdonosaként ismert DVSC Egyesület elnöke elmondta, hogy lezárult egy korszak és egy másik kezdődik a Loki életében.

Az elnök arról is beszélt, hogy az előző két évben teljesültek a klub céljai, hiszen sikerült kiesés után egyből feljutni, és 7. helyen végezve bent is maradni az NB I-ben. Kósa Lajos hozzátette: mindvégig tudni lehetett, hogy a további előrelépéshez új befektetőt, partnert kell keresni. Ez mostanra megtörtént.

Az elnök megköszönte a munkát a távozóknak, többek között Szabó Péter eddigi igazgatótanácsi elnöknek, Ábrók Zsolt eddigi cégvezetőnek, Tőzsér Dániel immár volt sportigazgatónak, illetve Joan Carrillo eddigi vezetőedzőnek.

Az őrségváltás és komoly nemzetközi célok jegyében Kósa Lajos bemutatta a DVSC Futball Zrt. Igazgatótanácsának új elnökét, Ike Thierry Zaengelt, a cégvezető pedig mostantól Makray Balázs. Ike Thierry Zaengel a tájékoztatón leszögezte: a más klubok, például az olasz Siena mellett a francia Paris FC és az örmény FC Noah befektetőjeként az új tulajdonos már régen érdeklődött a DVSC iránt, és mostanra beértek az egyeztetések.

Megtörtént az új vezetőedző bejelentése is: a jövőben a portugál Joao Janiero irányítja a Lokit, aki szigorú, a technikás focit előtérbe helyező edző. A tréner korábban Szegeden edzősködött, tavaly remekelt a Kisvárdával, idén tavasszal pedig a dunaszerdahelyi DAC-nál dolgozott.

Papp László polgármester arról beszélt, hogy amikor a DVSC kiesett, a városnak több feladatot kellett vállalni a Loki életében, azonban nem volt kétséges, hogy új lehetőségeket kell keresni. Papp László bejelentette, hogy a következő 3 évben a klub finanszírozását az új üzleti partner, az új tulajdonos vállalta, azonban a polgármester is sokat fog dolgozni azon, hogy a Loki még több támogatóra leljen. Az új tulajdonos már megvásárolta a klub részvényeinek 13 százalékát, hamarosan megveszi a DVSC Egyesület részét is, így rövid időn belül többségi tulajdonossá válhat, azonban a város nem kívánja értékesíteni a részvényeit, mintegy 25 százalékban ezután is tulajdonos marad.