Televízió: tizenhárom év után megszűnik a Digi Sport – hivatalos

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.06.27. 13:20
null
Az angol Ligakupa-mérkőzéseket a Match4-en fogják közvetíteni (Fotó: AFP)
Beigazolódtak a sajtóértesülések, 13 év után megszűnik az egyik legnépszerűbb hazai sportcsatorna, a Digi Sport. Az Arena4 és új testvércsatornája, a Match4 váltja az augusztus 5-én megszűnő Digi Sport-adókat – olvasható az arena4.network4.hu-n.

 

A Digi Sport korábban többek között a Bajnokok Ligája, az Európa-liga és az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) mérkőzéseit is közvetítette, a 2021–2022-es idényben pedig a francia élvonal (Ligue 1) és részben az angol első osztály (Premier League) közvetítési jogait birtokolta.

A csatorna megszűnéséről szóló hírek már tavaly nyáron felröppentek. A Digi Sport a Digi Távközlési Szolgáltató Kft.-hez tartozott, amelyet 2022 elején megvásárolt a 4iG Nyrt. informatikai cég.

A DIGI Magyarország és az Invitel augusztus 5-től felveszi kínálatába a népszerű Arena4 és az újonnan induló Match4 sportcsatornákat, ezzel párhuzamosan a saját gyártású és évek óta veszteségesen működő DIGI Sport három adója beszünteti adását – olvasható az Arena4 közleményében.

A Match4 elsősorban a közkedvelt nemzetközi labdarúgó bajnokságok közvetítése köré épül, emellett láthatók lesznek darts (PDC) és kiemelt technikai sportesemények (NASCAR, IndyCar, Superbike) közvetítései is.

Az Arena4 és a Match4 mellett hamarosan a Digi is értékesíteni fogja az Arena4+-t, Magyarország első sport-streaming szolgáltatását, melyen az élő közvetítések mellett olyan különlegességekkel is találkozhatnak az előfizetők, mint az élő statisztikai adatokkal kiegészített Bundesliga-mérkőzések, a több, választható kameraállásból követhető MotoGP időmérők- és futamok, valamint a RedZone, a profi amerikaifutball-liga, az NFL, körkapcsolásos élő közvetítése.

A MATCH4-EN LÁTHATÓ
Angol Ligakupa
Angol Championship
Skót Premier League
Német Bundesliga 1
Német Bundesliga 2
Major League Soccer
PDC darts
NASCAR
IndyCar
Superbike

AZ ARENA4-EN LÁTHATÓ
Német Bundesliga 1
Német Bundesliga 2
UEFA nemzetközi válogatott-mérkőzések
NFL (profi amerikaifutball-liga)
NCAA (egyetemi amerikai futball)
MotoGP
PBC-bokszgálák
MMA/Bellator gálák
Spanyol kosárlabda-bajnokság
WWE pankráció
KO TV magazinműsorok

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik