Kivédte a tizenegyesét, mégis a lengyel kapus fizethet Messinek

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, csoportkör, C csoport, Lengyelország-Argentína, Lengyelország, Argentína, 2022.11.30.
Argentina's forward #10 Lionel Messi collides with Poland's goalkeeper #01 Wojciech Szczesny during the Qatar 2022 World Cup Group C football match between Poland and Argentina at Stadium 974 in Doha on November 30, 2022. (Photo by JUAN MABROMATA / AFP)
Vágólapra másolva!
A lengyelek kapusa, Wojciech Szczesny előbb egy büntetőt érő szabálytalanságot követett el Lionel Messivel szemben majd ki is védte azt, meccs után pedig elmondta, még 100 eurót is kell fizetnie az argentin legendának.
Vágólapra másolva!

Szczesny – ahogy sokan mások sem – nem hitte el, hogy a mozdulatáért tizenegyest fognak ítélni, de a holland Danny Makkelie egy kis videózás után tizenegyest adott. A lassításokon jól lehetett látni, hogy a lengyel kapus minimálisan hozzáért Messi arcához, de ezért szinte soha nem adnak büntetőt.

Wojciech Szczesny és Messi találkozója Forrás: AFP/Juan Mabromata

„Beszéltünk a tizenegyes előtt, és azt mondtam, fogadjunk 100 euróban, hogy nem adja meg. Nem tudom, lehet-e ilyet a vb-n, lehet eltiltanak majd, de ebben a pillanatban ez sem érdekel. Úgysem fogom kifizetni, nem hiszem, hogy számít neki 100 euró" – mondta a lefújás után Szczesny, aki Messi tizenegyese előtt a szaúdi Szalem Al-Davszari büntetőjét is megfogta a csoportmeccseken.

A Juventus kapusa azért is volt feldobott állapotban a meccs után, mert a vereség ellenére Lengyelország továbbjutott a csoportjából.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!