A Bayern München korábbi edzője kerül a Wolfsburg élére

fbl Horizontal FOOTBALL HEADSHOT
Monaco's Croatian head coach Niko Kovac gestures during the French L1 football match between Paris Saint-Germain (PSG) and AS Monaco (ASM) at the Parc des Princes stadium in Paris, on December 12, 2021. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
A korábban a Bayern Münchent is irányító Niko Kovac lesz a VfL Wolfsburg vezetőedzője, értesült a klub döntéshozói testületéhez közel álló forrásból a Wolfsburger Allgemeine Zeitung (WAZ) című napilap.

Az újság azt írta, az 50 éves szakvezető kinevezéséről csütörtökön döntöttek, de az egyelőre még kérdéses, hogy mikorra várható a hivatalos bemutatás.

A Wolfsburg vezetőedzői posztjáról vasárnap közös megegyezéssel távozott Florian Kohfeldt, aki október óta irányította a csapatot.

Az együttes a jó szezonkezdés után lejtmenetbe került, és ezt a folyamatot az új tréner sem tudta megállítani. Az alakulat végül - messze elmaradva a várakozásoktól - a 12. helyen végzett a Bundesligában úgy, hogy csak az idény vége felé tudta bebiztosítani a bennmaradását.

A játékosként 83-szoros horvát válogatott Kovac 2013 és 2015 között hazája válogatottjának szövetségi kapitánya volt, majd az Eintracht Frankfurtot edzette, mellyel 2018-ban Német Kupát nyert úgy, hogy a döntőben a Bayern Münchent verte tanítványaival.

A szakember ezután kapott megbízást a bajor sztárklubnál, amelyet Bundesliga- és Német Kupa-diadalig vezetett a 2018/2019-es idényben.

A Bayerntől 2019 novemberében távozott közös megegyezéssel, majd 2020 júliusától idén januárig a francia élvonalban szereplő Monacót irányította.