Vágólapra másolva!
Steffen Baumgart, a Köln labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint a MOL Fehérvárral szemben csütörtökön a Konferencia-liga selejtezőjében otthon elszenvedett 2-1-es vereség számára is szolgált tanulsággal.

Az 50 éves szakember 199. alkalommal irányított profi csapatot, majd a vesztes mérkőzést követően - amely a selejtező negyedik, utolsó fordulójának első felvonása volt - kifejtette: minden bizonnyal nem rendelkezik még minden szituációban kellő edzői tapasztalattal.

"Ez egy olyan helyzet volt, amelyben még az edzőnek is akad tanulnivalója" - mondta. Baumgart arra a - mérkőzést döntően befolyásoló - esetre utalt, amikor megszerezték ugyan a vezetést, de a 20. percben Jeff Chabot piros lapot kapott,

csapata pedig létszámhátrányba került. A kölni edző nem cserélt, hanem szerkezeti változtatás mellett döntött: a szélső védő Kristian Pedersent vezényelte középre.

Steffen Baumgart szerint sorsdöntő volt a kiállítás Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Rolf Vennenbernd

- nyilatkozta Baumgart a fehérvári fordításról, ami Budu Zivzivadze és Dárdai Pál találataival jött össze a vendégeknek még az első félidőben.

A szünetben a Kölnnél megtörtént a váltás, Luca Kilian személyében vérbeli belső védő állt be a hazaiakhoz, akik onnantól kezdve végig irányítottak, de egyenlíteniük mégsem sikerült. Így egygólos hátránnyal várják a jövő csütörtöki, idegenbeli visszavágót, amelynek tétje a csoportkörbe kerülés.

A kölni játékosok a hazai vereség ellenére optimisták a továbbjutásukat illetően. Kilian szerint most kell rálépniük a gázpedálra, és visszavágni a hazai vereségért. "Biztos vagyok benne, hogy tizenegy a tizenegy ellen meg fogjuk csinálni" - mondta.

A korábbi válogatott Jonas Hector, a kölniek csapatkapitánya szerint még emberhátrányban is fölényben futballoztak, jövő héten, teljes létszámmal pedig biztosan nem lesznek gondjaik.

A kapus, Marvin Schwäbe azt emelte ki, hogy a kapufa mindkét gól előtt a vendégek segítségére volt.

"A jövő héten ez aligha lesz megint így, és

" - mondta.