Nagyot buktak a spanyolok a Nemzetek Ligájában

Horizontal
Switzerland's defender Manuel Akanji (2R) celebrates with teammates after scoring his team first goal during the UEFA Nations League, league A, group 2 football match between Spain and Switzerland, at La Romareda stadium in Zaragoza on September 24, 2022. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP)
Vágólapra másolva!
A Nemzetek Ligája A divíziójának 2. csoportjában a spanyol labdarúgó-válogatott meglepetésre hazai pályán 2-1-re kikapott Svájctól.

A Nemzetek Ligájában a forduló előtt még az elit osztály 2. csoportját vezető spanyolok az utolsó helyen álló svájciakat fogadták Zaragozában.

Hiába birtokolták többet a spanyolok a labdát és játszottak fölényben, a 21. percben meglepetésre a svájciak szereztek vezetést, egy szöglet után Manuel Akanji fejelt védhetetlenül a kapuba.

A második félidő elején góllá érett a hazaiak nyomása, az 55. percben Marco Asensio passzából a bal oldalon felfutó Jordi Alba bombázott a kapuba.

Xherdan Shaqiriék meglepték a spanyolokat Forrás: AFP/Javier Soriano

Sokáig azonban nem örülhetett Luis Enrique együttese, ugyanis három perccel később újra gólt kapott.

Megint egy szöglet után találtak be a svájciak, ezúttal Breel Embolo lőtt közelről Unai Simon kapujába.

A folytatásban támadtak a spanyolok, de egyenlíteni már nem tudtak, meglepő vereségükkel visszacsúsztak a csoportjuk második helyére.

A kvartett másik meccsén a portugálok 4-0-ra legyőzték a cseheket, így a spanyoloknak kedden mindenképpen nyerniük kell Cristiano Ronaldóék ellen ahhoz, hogy bejussanak a négyes döntőbe.

Nemzetek Ligája, 5. forduló:
A divízió:
2. csoport:
Spanyolország-Svájc 1-2 (0-1)
Csehország-Portugália 0-4 (0-2)
Az állás: 1. Portugália 10 pont, 2. Spanyolország 8, 3. Svájc 6, 4. Csehország 4