FTC: Csercseszov hat játékost is megnevezett, akik iránt érdeklődnek

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.10.02. 12:15
null
Csercseszov beszélt a hiányzókról és a Kecskemét elleni meccsről is (Fotó: Török Attila)
A labdarúgó NB I-ben címvédő – és a most zajló idényben eddig hibátlan – Ferencváros vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov a Kecskemét elleni bajnoki előtt interjút adott a Fradi.hu-nak, míg az ulloi129.hu azon nyilatkozatát idézte az orosz trénernek, amit hazája sajtójában mondott.   


Az ulloi129 egy olyan Csercseszov-nyilatkozatot idézett, amit az FTC mestere hazája, vagyis Oroszország sajtójának adott. A beszélgetés során szóba került a magyar válogatott Nemzetek Ligája-szereplése, a Ferencváros fejlődési útja az orosz tréner alatt, valamint az is, hogy mely Ferencváros-játékosok iránt érdeklődnek külföldi csapatok.

„Biztos vagyok benne, sokak számára meglepő volt, hogy milyen jól teljesített a magyar válogatott a nála jóval feljebb rangsorolt ellenfelekkel szemben a Nemzetek Ligájában, deszámomra nem igazán, mert korábban ellenünk is játszott ugyanebben a sorozatban és már akkor is nagyon erős voltak.Ráadásul a Ferencváros is ad három futballistát a keretbe, azok a srácok pedig tudják, hogy nincsen lehetetlen”– mondta Csercseszov a magyar válogatott NL-teljesítményéről.

„Nem múlattukfeleslegesen az időt az elmúlt nyolc hónapban, a szakmai stábbal minden meccset kielemzünk, próbáljuk fizikálisan erősíteni a csapatot és az átlagteljesítmény szintjét emelni. Léptünk ezen a téren előre és az átigazolások is segítettek, de nem áltatjuk magunkat azzal, hogy már készen vagyunk. Csupa BL-indulóval vagyunk egy El-csoportban, ez remek tapasztalat számunkra, itt játszva felmérhetjük, milyen szinten vagyunk”– nyilatkozta a fejlődésről az orosz szakember, ezt követően pedig a külföldi érdeklődőkről ejtett szót.

„Tavasszal nem sok érdeklődés volt a labdarúgóink iránt, most viszont Traoré, a két Mmaee testvér, Laidouni, Tokmac és Boli iránt is érdeklődnek.Mindenki valakinek a látóterében van.És nem csak beszélgetések folynak, hivatalos ajánlat érkezett már játékosok iránt Törökországból és Franciaországból is, de úgy döntöttünk, télig senkit nem adunk el.Több játékosunk is szerepelhet majd a világbajnokságon, és persze az Európa-ligában is szeretnénk újabb jó eredményeket elérni. Nem cél a játékosok eladása, ám néha a piac diktál”– idézte Csercseszovot azulloi129.hu.

Az orosz szakember emellett a Ferencváros hivatalos honlapjának, a Fradi.hu-nak is interjút adott, a Kecskemét elleni bajnoki mérkőzés előtt. Itt elmondta, hogy nem minden válogatott játékosa tért vissza egészségesen a kerethez.

„Sajnos nem minden labdarúgónk tért vissza egészségesen... Adnan Kovacevic kezdett a bosnyákok Románia elleni mérkőzésén, ám a 25. percben lecserélték kisebb sérülés miatt. Lehetséges, hogy néhány hétig nélkülöznünk kell őt, ezért gondoskodnunk kell a pótlásáról. Eldar Civicet szintén le kellett cserélni a románok elleni NL-meccsen.A magyar válogatott játékosok és Kristoffer Zachariassen nem kapott lehetőséget a Nemzetek Ligájában, Aissa Laidouni viszont két jó találkozót játszott, az egyiket Brazília ellen. Ryan Mmaee egy meccsen lépett pályára. Az egyik oldalról jó, hogy ennyi válogatott futballistánk van, sőt, hárman akár a világbajnokságon is játszhatnak, ez jó reklám a klubnak.Ott van ugyanakkor az érem másik oldala is: ezek a játékosok eltérő fizikai és mentális állapotban tértek vissza hozzánk, ráadásul csak pár napunk volt arra, hogy felkészítsük őket a ránk váró feladatokra.”

NB I
9. FORDULÓ
16.30:
Kecskeméti TE–Ferencvárosi TC (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!

 

AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC6618– 1+1718
2. Kisvárda842216–12 +414
3. Paksi FC842215–14 +114
4. Kecskeméti TE834110– 6 +413
5. Puskás Akadémia8341 9– 6 +313
6. Zalaegerszegi TE731314–11 +310
7. Mol Fehérvár734 9–12 –3 9
8. Budapest Honvéd8233 7–12 –5 9
9. Debreceni VSC814310–14 –4 7
10. Újpest FC7133 6–14 –8 6
11. Mezőkövesd912610–19 –9 5
12. Vasas FC853 7–10 –3 5

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik