Sima Chelsea-siker Londonban az AC Milan ellen

RÓTH ZOLTÁNRÓTH ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2022.10.05. 20:50
null
Krunic (fehérben) hagyta ki az első félidő legnagyobb Milan lehetőségét (Fotó: AFP)
A Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában az E-csoport esti mérkőzésén a Chelsea 3–0-s győzelmet aratott az erősen tartalékos Milan felett, így pontszámban beérte az olaszokat.

 

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
E-CSOPORT
CHELSEA (angol)–MILAN (olasz) 3–0 (1–0)

London, Stamford Bridge. Vezette: Makkelie (holland)
CHELSEA: Kepa – W. Fofana (Chalobah, 38.), Th. Silva, K. Koulibaly – R. James, Loftus-Cheek, Kovacic (Jorginho, 66.), Chilwell – Mount (Havertz, 74.), Sterling (A. Broja, 75.) – Aubameyang (Gallagher, 65.). Vezetőedző: Graham Potter
MILAN
: Tatarusanu – Dest, Kalulu, Tomori, Ballo-Touré – Bennacer (Pobega, 73.), Tonali – Krunic (Gabbia, 65.), De Ketelaere (Rebic, 65.), Rafael Leao (Brahim Díaz, 72.) – Giroud (Origi, 73.). Vezetőedző: Stefano Pioli
Gólszerző: W. Fofana (24.), Aubameyang (56.), R. James (62.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A két gárda legutóbb a Bajnokok Ligája 1999–2020-as idényében találkozott egymással, akkor mindkét mérkőzés döntetlennel zárult. Az olasz bajnoki címvédő Milan ezúttal viszonylag tartalékos kerettel érkezett Londonba, így a mérkőzés előtt a hazaiak tűntek a találkozó esélyesének.

A játék képe is folyamatos Chelsea fölényt mutatott, sokáig csak Tatarusanu bravúrjai tartották meccsben a Milant, ám a 24. percben Thiago Silva sokadik fejesét követően már ő sem tudta megakadályozni, hogy a kipattanó labdát Fofana a kapu bal alsó sarkába lője. Az olaszoknál egyedül Rafael Leao játékában volt meg a gólveszély, a legnagyobb Milan helyzet is a portugál gyönyörű szólóját követően alakult ki, de sem De Ketelaere, sem Krunic nem tudta bevenni Kepa kapuját.

A második félidőben gyorsan lezárta a mérkőzés nyitott kérdéseit a Chelsea. Graham Potter együttese előbb az 56. percben Aubameyang révén növelte előnyét, majd a 62. percben a végig rendkívül agilisan futballozó James állította be a végeredmény. A hajrában már csak a cseréké volt a főszerep, mindkét szakvezető kihasználta mind az öt cserelehetőségét. Összességében elmondható, hogy a Chelsea magabiztos és megérdemelt sikert aratott az olasz bajnoki címvédő felett, a Milan a jövő héten hazai pályán visszavághat a csúfos vereségért. 3–0

A csoport másik mérkőzésén
Salzburg (osztrák)–Dinamo Zagreb (horvát) 1–0 (Okafor 71. – 11-esből)

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Salzburg3123–2+15
2. Chelsea31114–2+24
3. Milan31114–5–14
4. Dinamo Zagreb3122–4–23

 

PERCRŐL PERCRE

90+2. perc: Vége a mérkőzésnek! A Chelsea nagyon sima győzelmet aratott a gyengén játszó Milan ellen.

90. perc: Kettő perc lesz a hosszabbítás.

75. perc:...majd Broja érkezett Sterling helyett.

74. perc: A Chelsea kettőt cserélt, előbb Havertz érkezett Mount helyére...

73. perc: Továbbá Origi érkezett Giroud, majd Pobega Bennacer helyére. Giroud vastaps kíséretében hagyta el a játékteret.

72. perc: Újabb milánói cserék, elsőként Brahim Díaz érkezett Rafael Leao helyére.

71. perc: Silva buktatta Leao-t, sárga.

66. perc: És még egy hazai csere, Jorginho érkezett Kovacic helyére.

65. perc: Folyamatos cserék mindkét csapatban. A Milanban De Ketelaere helyére Rebic, míg Krunic helyére Gabbia állt be. A Chelseaben Gallagher érkezett Aubameyang helyére.

62. perc: GÓÓÓÓL! EZ MÁR KIÜTÉS! Egy eladott labdát kvöetően vezethetett támadást a hazai csapat, Sterling remekül ugratta ki James-t, aki kissé kiszorított helyzetből a bal felső sarokba bombázott! 3–0!

61. perc: Gyors hazai kontra végén James tanárian ívelte Sterlinghez a labdát, azonban az angol támadó a kapu fölé lőtt!

56. perc: GÓÓÓÓL! Kettővel vezet a Chelsea! Chilwell beadása borzalmas volt a középen érkezőknek, de a túl oldalon tökéletes James számára, az angol az alapvonal közeléből középre passzolt, ahol Aubameyang megelőzte Tomorit és 2 méterről a kapuba lőtt. 2–0!

51. perc: Mount ívelt a 16-oson belülre szabadrúgásból, Chalobah ollózó mozdulattal lőtte magasan a kapu fölé a labdát.

46. perc: Elkezdődött a második félidő, csere egyik oldalon sem volt.

45+5. perc: Véget ért az első félidő!

45+4. perc: MI MARADT KI!?Leao hatalmas szólóját követően De Ketelaere közeli lövését védte óriási bravúrral Kepa, a kipattanót Krunic bombázta az üres kapu fölé.

45+1. perc:Mount finom passzal ugratta ki Sterlinget, aki azonban addig cipelte a labdát, mígnem szerelni tudták a hátrafutó védők.

45. perc: Négy perc a hosszabbítás az első félidő végén.

42. perc: Tomori kapott sárga lapot reklamálásért.

39. perc: Kovacic csúszott rá Giroud lábára, sárga lap.

38. perc: Nem is tudta folytatni a játékot a francia, Chalobah érkezett a helyére.

Úgy tűnik, hogy a gólszerző Fofana nem fogja tudni folytatni a játékot...

33. perc: Mount emelt a kapuba, de les miatt érvénytelenítette a találatot a játékvezető. Jogos ítélet!

29. perc: James futott el a jobb szélen, majd Mounthoz passzolt, aki 13 méterről a bal alsót vette célba, de Tomori blokkolni tudott.

24. perc: GÓÓÓL! Ez már bent van! Chilwell szögletét követően Thiago Silva fejesét még bravúrral védte Tatarusanu, de a kipattanót követő kavarodásból Fofana elé került a labda, aki 6 méterről, belsővel a bal alsóba lőtt. 1–0!

22. perc: ISMÉT TATARUSANU BRAVÚR! Jobb oldalról elvégzett szabadrúgást követően Thago Silva érkezett üresen a 16-oson belül és 11 méterről kapura fejelt, de a román kapus bravúrral tolta ki a léc alá tartó labdát.

20. perc: Jobb oldali hazai szögletet követően Fofana válláról pattant a labda a kapu fölé.

14. perc: Ballo-Touré lépett rá csúnyán James lábára, sárga lap.

A csoport másik találkozója már véget ért, a Salzburg hazai pályán 1–0-ra győzte le a Dinamo Zagreb csapatát. A találkozóról bővebbenITTolvashatnak.

8. perc: Leao szép, de kissé bizonytalan cselekkel tört be a bal szélről a 16-oson belülre, de Fofana remek ütemben szerelte a végül a földön elterülő portugált.

7. perc: Krunic buktatta Loftus-Cheek-et, sárga lap.

5. perc: TATARUSANU BRAVÚR! Aubameyang passzolt Mounthoz, aki 18 méterről laposan lőtt kapura, de Tatarusanu nagy bravúrral kitolta a bal alsóba tartó labdát.

Érdekesség még, hogy a Chelsea gaboni támadója, Pierre-Emerick Aubameyang 2007 és 2012 között a Milan labdarúgója volt, de a felnőtt csapatban egyetlen alkalommal sem kapott lehetőséget.

1. perc: Megkezdődött a találkozó, a Chelsea indította útjára a labdát.

A mai találkozó Olivier Giroud és Thiago Silva számára is pikáns lehet majd, hiszen mindketten hosszú időt töltöttek el aktuális ellenfelük klubjában. Giroud a Chelsea színeiben 119 alkalommal, Silva a Milanban szintén 119 alkalommal lépett pályára.

Stefano Pioli a következő kezdőcsapatot küldi majd pályára:

A Milan szintén döntetlent ért el a Salzburg ellen a nyitányon, azonban a második körben hazai pályán sikerült felülmúlniuk a horvátok, így négy ponttal várhatja a folytatást.

A Chelsea mai kezdője a következőképpen néz ki:

A Chelsea borzasztóan kezdte az idei Bajnokok Ligáját, a londoni "kékek" a Dinamo Zagreb otthonában vereséget szenvedtek, míg hazai pályán a Salzburg ellen csupán döntetlenre futotta erejükből.

Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Bajnokok Ligája E-csoportjának rangadója a Chelsea–AC Milan összecsapás!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik