Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

"Ördög Nóra az első perctől figyelt rám" – interjú a Séfek séfe tetovált szakácsával

default user icon
MME
Néhány nap, és kiderül, ki nyeri el 2022-ben a Séfek séfe címet és a vele járó értékes díjakat. Tusor Viktor, Krausz Gábor mentoráltja már az első adások után belopta magát a nézők szívébe, és felkeltette a műsorvezető, Ördög Nóra figyelmét is. Viktorral beszélgettünk arról, milyen út vezetett eddig, mit kapott a műsortól és hogyan képzeli el a jövőt.

Két hete közösségi oldalán árulta el Ördög Nóri, hogy a Séfek séfe egyik versenyzője, Tusor Viktor lett a Nekem a Balaton vezető szakácsa. A tehetséges fiatalembernek azóta még többen drukkolnak, de a verseny majdani kifutásától függetlenül is ő már nyertesnek érzi magát, hiszen Nánásiék csapatába tartozni igazi jutalom.

 A főzés művészet

„Két opció volt: művész leszek, vagy szakács. A bátyám, aki öt évvel idősebb nálam, szintén szakácsként végzett, így végül nem is volt kérdés, hogy követem őt a pályán. Tulajdonképpen – bármennyire is közhely – a főzés is művészet. Szeretem, ha a tányéron nemcsak finom az étel, hanem szép, esztétikus látványt nyújt” – kezdi történetét Viktor. Az iskola elvégzése után a szakmájában helyezkedett el, és egészen a Covid-járvány kirobbanásáig úgy érezte, ezen semmi sem változtathat. „A pandémia aztán az én életemet is felforgatta, kb. fél évre muszáj voltam más vizekre evezni.” Amikor azonban jelentkezett a TV2 népszerű gasztro-tehetségkutatójába, már ismét a vendéglátásban, egy kis olaszos étteremben dolgozott.

Ismerősei közül sokan nem is értik, hogyan került egy tévéműsorba. „Világ életemben ódzkodtam a szerepléstől, már azt is utáltam, ha fényképeznek. A social media is kimaradt az életemből, de az évek alatt rá kellett jönnöm, hogy ma már ez megkerülhetetlen, ha érvényesülni szeretnék a szakmámban.” Édesanyja már az első évadtól biztatta, hogy jelentkezzen, mérettesse meg magát, ő nagyon bízott a fiában.

Végül barátnője és a barátai unszolására idén belevágott a gasztrokalandba. „Aztán csak azt vettem észre, hogy visz a lendület előre, haladtam lépcsőfokról lépcsőfokra, és mire észbe kaptam, már ott voltam a több száz jelentkezőből kiválasztott szerencsések között. És megszoktam, sőt megkedveltem a kamerát is” – árulja el.

 

 

Jó érzés szabadon szárnyalni

Viktor, bár mindhárom séfet tiszteli és kedveli, nagyon szeretett volna Wolf Andráshoz kerülni. „Ma már azt mondom, hogy jól jártam Krausz Gáborral” – vallja be, amikor arról kérdezzük, hogyan érezte magát Krausz Gábor csapatában. „Hála Istennek, szabad kezet adott nekem nagyon sok mindenben. Mindenkinek megmondta, hogy mikor, mit csináljon, nekem meg többnyire azt tanácsolta, hogy csináljam, amit tudok… Hagyott kibontakozni, és ez nagyon jó volt.”

A kérdésre, hogy hasonlítanak-e egymásra Gáborral, nevetve annyit mond, hogy abban biztosan, hogy mindkettőjüknek a testét tetoválások díszítik. „De komolyan: hasonló a stílusunk, hasonló ételeket készítünk. Ha a verseny alatt bármilyen főzéssel kapcsolatos téma szóba került, szinte ugyanarra gondoltunk.”

A versenyt élvezte, hiszen azt kellett csinálnia, amit szeret, amihez ért. Az egyetlen, amitől tartott, az a desszertkészítés volt. „Féltem, hogy a tortasütés és a hájas tészta a vesztemet okozza. De valahogyan ezt is átvészeltem” – teszi hozzá.

Fontos nyitott szemmel járni

Viktor hálás vendég, soha nem kritizál semmilyen ételt, amit elé tesznek. „A kedvenc ételem az, amit megcsinálnak nekem” – jelenti ki határozottan. „Viccet félretéve: a vadast nagyon szeretem, az utóbbi években mindig magam készítem.”

Ezzel az étellel debütált egyébként Nóriéknál is az első vacsoraestjén. Egy jó ideje ugyanis Viktor a Nekem a Balaton vezető szakácsa. „Nagyon jólesett Nóri figyelme. Arra már a műsor alatt rájöttem, hogy a tévészereplés jó dolog, de kevés lesz a továbblépéshez. Ahhoz, hogy kamatoztatni tudjam az ott megszerzett tudást, jó kapcsolatokat kell kialakítani, és okos döntéseket kell hozni. Ezért amikor Nóriék megkerestek az ajánlatukkal, igent mondtam. Nagyon komoly feladat egy kávézóból jól menő bisztrót felépíteni, feltenni a Nekem a Balatont a gasztrotérképre. Jelenleg ez a legfontosabb célom.”

 

Közben persze Viktor keresi a saját útját, stílusát. Folyamatosan tájékozódik, inspirálódik: igyekszik nyitott szemmel járni a világban, és sokat tanulni, fejlődni ebben a gyönyörű szakmában.

Nyitókép: TV2

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss