Buta szabálytalanság döntött a végén, a Chiefs lesz ott a Super Bowlban

Vágólapra másolva!
2023.01.30. 00:35
null
Patrick Mahomes sérült bokával is vállalta a játékot (Fotó: Getty Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) rájátszásnak konferenciadöntőjében a Kansas City Chiefs 23–20-ra legyőzte a Cincinnati Bengalst – ezzel eldőlt, hogy Patrick Mahomesék néznek majd farkasszemet a Jalen Hurts vezette Philadelphia Eaglesszel az LVII. Super Bowlban.

AMERIKAI FUTBALL
NFL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORTDÖNTŐ
AFC
Kansas City Chiefs (1.)
–Cincinnati Bengals (2.) 23–20
NFC
Philadelphia Eagles (1.)–San Francisco 49ers (2.) 31–7

ÖSSZEFOGLALÓ

Akárcsak 2022-ben, idén is a Kansas City Chiefs és a Cincinnati Bengals találkozott az Amerikai főcsoport döntőjében. Akkor a Cincinnati Bengals a hosszabbításban győzedelmeskedett, Joe Burrow-ék azonban a Super Bowlban alulmaradtak a Los Angeles Ramsszel szemben. Mahomes és Burrow összesen három alkalommal játszott egymás ellen, mindháromszor utóbbi ünnepelhetett – legutóbb a 2022-es alapszakasz 13. fordulójában.

Volt tehát miért visszavágni a Kansas Citynek, amely remekül is kezdte az összecsapást. A védőfalban Chris Jonesék tarthatatlanok voltak, Burrow többször is a földre került. Mahomesék jól mozgatták a láncokat a támadások elején, de a vörös zóna közelében egymás után kétszer is megakadtak. Harrison Butker második mezőnygólja után már a Bengals támadói is villantak, de a vendégek erőfeszítései is csak három pontra voltak elegek.

A második negyed végén a Chiefs könnyen elhúzhatott volna – Patrick Mahomes TD-passzt dobott Travis Kelce-nek, amivel 13–3-ra módosult az állás. A következő támadósorozatban Burrow eladta a labdát, de ezt nem tudta kihasználni a hazai gárda, sőt a félidő előtt még Evan McPherson hozta közelebb a Cincinnatit.

Nagyszerűen indult a második félidő, Joe Burrow látványos átadását Tee Higgins húzta le a célterületen belül, ezzel kiegyenlített a Bengals. Ez nem maradt így sokáig, Mahomes ugyanis Marquez Valdes-Scantling segítségével azonnal válaszolt, a negyedik negyed előtt 20–13-ra vezettek a Főnökök.

A Chiefs következő támadósorozata drámaian ért véget, Mahomes elejtette a labdát, Sam Hubbard pedig rá is feküdt. A Kansas City védelme talán már elhitte, hogy ismét megállíthatja a Bengalst, de Burrow 4. és 6-ra pazar átadással találta meg Chase-t, aki a duplázás ellenére is behúzta a tojást a hazaiak hat yardosán. Samaje Perine két yardról simán befutott az end zone-ba.

A meccs végén a védelmek domináltak – a Cincinnati két puntot erőszakolt ki, míg a Chiefs egyszer interceptiont ünnepelhetett, egyszer elrúgatta a labdát.

Sky Moore remek visszahordása után fél perce maradt a Kansas Citynek, hogy megnyerje a meccset. Az első játékból Mahomes kissé kockázatos passzt adott Pachecónak, aki a Bengals térfelére cipelte a tojást. Kulcsszituációban, harmadik és négyre Mahomes megfutotta a first downt, ráadásul Ossai teljesen feleslegesen arrébb lökte az irányítót, aki már rég elhagyta a pályát. A buta szabálytalanság után még 15 yardot ment előre a hazai csapat. Így 45 yardos mezőnygólkísérlettel jöhetett Harrison Butker, aki nem is hibázott – a Kansas City Chiefs 23–20-ra megnyerte az összecsapást.

AMERIKAI FUTBALL
LV II. SUPER BOWL, ARIZONA
FEBRUÁR 13., HÉTFŐ
0.30:
Philadelphia Eagles–Kansas City Chiefs (Tv: Arena4) – élőben az NSO-n!

A MÉRKŐZÉS VIDEÓS ÖSSZEFOGLALÓJA

A modul betöltése eltarthat néhány másodpercig...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik