Botrányos válások, legyőzhetetlen Djokovic és az életéért játszó baseballcsapat

Hosszú Katinka, Shane Tusup
Éveken keresztül elválaszthatatlanok voltak egymástól
Vágólapra másolva!
Dübörög a sportvilág gépezet, ami jól látszik abból, hogy alig győztük összeszedni egy csendesnek tűnő vasárnap legjobb sport témájú origós cikkeit.

Ha még nem unja - és ugyan miért unná bárki is - Piqué és Shakira szaftos botrányokkal teli válását, akkor, itt egy jó kis olvasnivaló a témában: sztárpárok Hosszú Katinkától és Shane Tusuptól Dzsudzsák Balázsig és Zimány Lindáig, akiknek hangos perpatvarral ért véget a mesésnek tűnő kapcsolata.

Éveken keresztül elválaszthatatlanok voltak egymástól Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A bulvár után kissé sötétebb vizekre evezve egy ugyancsak remek írás a Wyoming állami börtön legevetemültebb fogvatartottjairól, akik hétről-hétre szó szerint az életükért léptek pályára a baseballbajnokságban.

Az előző cikknél jóval aktuálisabb, hogy a tavalyi kálváriája után idén az Australian Openre visszatérő Novak Djokovic pontosan ott folytatta melbourne-i szereplését, ahol 2021-ben abbahagyta, azaz elképesztő magabiztossággal nyerte meg pályafutása tizedik AusOpenjét. Ezzel egyrészt ismét utolérte a Grand Slam-győzelmek örökranglistáján a 22 győzelemmel álló Rafael Nadalt, és elképeszt belegondolni, hogy az ún. Open éra 53 kiírásából 10-szer a szerb klasszis diadalmaskodott a déli kontinensen.

Novak Djokovic valósággal verhetetlen a melbourne-i centerpályán Forrás: AFP/Martin Keep

Van egy távozó és egy új csapathoz érkező korábbi magyar válogatott klasszisunk is vasárnapról, és mindketten csatárok. Mígy eldőlt, hogy Szalai Ádámot több hónapnyi, bírósági perrel színezett huzavona után mégiscsak kirúgta a svájci FC Basel, addig korábbi válogatottbeli csapattársa, Nikolics Nemanja, új klubot talált, ami a ciprusi bajnoki címre törő AEK Larnaca.