Gyász: elhunyt a földrengés után romok alá szoruló kapus

Vágólapra másolva!
2023.02.07. 18:11
null
Ahmet Eyüp Türkaslan (1994–2023)
Amint arról beszámoltunk, a hétfői törökországi földrengésekben eltűnt a másodosztályú Yeni Malatyaspor kapusa, Ahmet Eyüp Türkaslan, akinek állapotáról már hétfő délután is egymásnak ellentmondó hírek láttak napvilágot, ám kedden délután az érintett klubja a legrosszabb hírt jelentette be: a 28 éves labdarúgót nem sikerült élve kimenteni a romok alól.

 

A török másodosztályban szereplő Yeni Malatyaspor kedd délután szűkszavú közleményben jelentette be közösségi oldalán a hírt, hogy Eyüp Türkaslan elhunyt.

„Kapusunk, Ahmet Eyüp Türkaslan a földrengés következtében életét vesztette. Nem felejtünk el, nyugodj békében!” – áll a Malatyaspor Twitter-oldalán.

A klub bejelentése előtt néhány órával bukkantak rá a romok alatt Türkaslanra, legalábbis a közösségi oldalon elterjedtek szerint „a lábát már látták, ám az állapotát nem tudták megítélni”, s akkor még kiszabadítani sem tudták.

A labdarúgó halálhírét a klub vezetőedzője, Yilmaz Vural is megerősítette.

Az elhunyt kapusról egyébként már hétfőn elterjedt, hogy életét veszthette, ám utóbb kiderült, az újabb földrengések miatt a keresésén dolgozó mentőcsapatok levonultak a helyszínről, s csak később tértek vissza.

Hétfő hajnalban és délelőtt több nagy erejű földrengés rázta meg Törökország déli részét és Szíriát. A 7.7-es és 7.8-as magnitúdójú rengések halálos áldozatainak száma kedd délutánra meghaladta az 5000 főt, és sokakat továbbra is eltűntként tartanak számon, tart a kutatás a romok között.

Törökország alelnökének közlése szerint eddig több mint 8000 embert mentettek ki a romok alól – köztük van a Hatayspor ghánai válogatott középpályása, Christian Atsu is –, és a szerencsétlenség következtében közel 400 000 ember került az állam által fenntartott menedéktáborokba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik