Benzemát már látni se akarják a franciák: kihagyták az ünneplésből

fbl Horizontal
A meccs előtt búsztatták a francia csapat korszakos játékosait
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők B csoportjában a legutóbbi vb-n ezüstérmes francia válogatott a holland csapatot fogadta a Stade de France-ban. A találkozó előtt elbúcsúztatták a katari vb után a válogatottságot lemondó csapatkapitányt, Hugo Llorist, a négyszeres BL-győztes Raphaël Varane-t, a cserekapus Steve Mandandát és a 2018-as vb-győztes Blaise Matuidit. Érdekesség viszont, hogy az aranylabdás Karim Benzema nem volt ott Saint-Denis-ben.

Karim Benzema, a Real Madrid csatára ott volt a világbajnoki címvédő francia válogatott 26 fős vb-keretében, de a katari focivébé kezdete előtt elment a csapattól. áHivatalosan azt mondták, megsérült, így egyetlen mérkőzésen sem játszott a tornán. Az aranylabdás sztár azonban még a torna vége előtt elkezdte az edzéseket, így akár vissza is mehetett volna.

A meccs előtt búsztatták a francia csapat korszakos játékosait Forrás: AFP/Franck Fife

Sajtóhírek szerint Benzema nem önszántából hagyta ott a francia csapatot, hanem elküldték. Állítólag csak három napig kezelték a Real Madrid orvosai, majd elutazott vakációzni Reunion szigetére.

A történet vége az lett, hogy a támadó kihagyta a finálét, a franciák elbukták a döntőt Argentína ellen, Benzema pedig lemondta a válogatottságot.

Most meg már a búcsúztatáson sem lehetett ott.