Drámai fordítás után, hétméteresekkel jutott tovább a magyar kézis csapata a BL-ben

SC Magdeburg - Wisla Plock Sports EHF European League Handball (Team) Horizontal HANDBALL
22 May 2021, Baden-Wuerttemberg, Mannheim: Handball: EHF European League, SC Magdeburg - Wisla Plock, Final Four, Semi-Final, SAP Arena. Przemyslaw Krajewski of Orlen Wisla Plock gestures. Photo: Uwe Anspach/dpa (Photo by UWE ANSPACH / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A magyar válogatott irányító Fazekas Gergőt a soraiban tudó lengyel Orlen Wisla Plock csapata drámai mérkőzésen, hétméteresekkel jutott tovább a francia Nantes otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

A két csapat egy hete 32-32-es döntetlent játszott Plockban, úgy, hogy szinte végig a franciák vezettek, az utolsó másodpercekben azonban mégis nekik kellett egyenlíteniük a hajrára feltámadó lengyelek ellen.

A visszavágón is a franciák kezdtek jobban, és az első félidőben már öt góllal is vezettek (12-7). Szünet előtt azonban a lengyelek két góllal háromra csökkentették a különbséget, majd a második félidőt ők nyerték meg 3 góllal, így jöhettek a hétméteresek, amelyek során a lengyelek nem hibáztak, míg a Plock kapusa, Ignacio Biosca Garcia kivédte Kauldi Odriozola hetesét.

Így végül 30-29-re nyert a Plock, amelyik története során először jutott a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában.

A nap másik mérkőzésén a román Rapid Bukarest a hazai 41-28-as vereség után az esélyesség terhe nélkül 32-31-re verte idegenben a német THW Kiel csapatát.

Eredmények, Bajnokok Ligája nyolcaddöntők:
THW Kiel - Rapid Bukarest 31-32 (16-17)
továbbjutott a THW Kiel 72-60-as összesítéssel

Nantes - Orlen Wisla Plock 25-25 (14-11), hétméteresekkel 29-30
továbbjutott a Plock 57-57 után hétméteresekkel