Női kézi: orosz vb-bronzérmessel erősített a Metz

CS. B., MTICS. B., MTI
Vágólapra másolva!
2022.07.05. 18:29
null
Valerija Maszlova személyében világbajnoki bronzérmessel erősített a Metz (Fotó: AFP)
Valerija Maszlova személyében világbajnoki bronzérmessel erősített a 24-szeres francia bajnok Metz női kézilabdacsapata, amely a Bajnokok Ligája legutóbbi kiírásában, a júniusi, budapesti négyes döntőben harmadik lett.

 

A 21 éves, 187 centis jobbátlövő, aki remekül védekezik, egy évre írt alá, de a megállapodás meghosszabbítható a francia klub közlése szerint. Maszlova 2019-ben lett vb-harmadik az orosz válogatottal, és több neves klubcsapatban is szerepelt, így a montenegrói Buducsnosztban, Oroszországban a Rosztov-Donban, legutóbb pedig a CSZKA Moszkvában.

A fővárosiaktól néhány napja távozott az olimpiai bajnok játékmester, Darja Dmitrijeva is, aki a szlovén Krim Mercator Ljubljanához igazolt, a szintén ötkarikás aranyérmes jobbátlövő, Anna Vjahirjeva pedig a Rosztov-Donból a norvég Vipers Kristiansandhoz, a Bajnokok Ligájában címvédő gárdához szerződött. Az orosz női kézilabda kiválóságainak lépését az magyarázza, hogy az ukrajnai háború miatt a klubcsapatok nem indulhatnak az európai kupaporondon.

Az új BL-kiírásban mind a Krimet, mind a Viperst a Ferencvárossal sorsolták azonos csoportba, míg a Metz a másik nyolcasba került, ahol a bajnok, legutóbb BL-ezüstérmes Győri Audi ETO KC is szerepel.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik