Vágólapra másolva!
Hétfőn délután bombaként robbant a hír, hogy a rendőrség Észak-Londonban lecsapott egy válogatott Premier League-focistára, akit nemi erőszak vádjával letartóztattak. A Mirror most úgy értesült, hogy a játékost tovább két rendbeli nem erőszakkal is vádolják.

A hétfőn letartóztatott Premier League-játékost jogi okokból nem lehet megnevezni, annyit lehet tudni, hogy augusztusig óvadék ellenében szabadlábra helyezték. A Metropolitan Police több egysége hétfőn hajnali három óra körül érkezett a 29 éves játékos észak-londoni otthonához, majd egy közeli kapitányságra vitték.

Klubja, amely az előszezon elején jár, tud a további vádakról, de nem kommentálta azokat.

A játékos letartóztatása egy állítólagos nemi erőszakkal kapcsolatban történt, amely a múlt hónapban történt. Egy 20 év körüli nő vasárnap tett feljelentést a rendőrségen. A két további vádpont egy másik 20-as éveiben járó nővel kapcsolatos, és az esetek állítólag tavaly áprilisban és júniusban történtek.

Még el sem kezdődött a szezon, de már óriási botrány van a Premier League-ben Forrás: AFP/Michael Regan

A rendőrség közleménye szerint: "Július 4-én egy 20-as éveiben járó nő állítólagos megerőszakolásáról érkezett bejelentés a rendőrségre. A bejelentés szerint az állítólagos nemi erőszak 2022 júniusában történt. Július 4-én egy 29 éves férfit tartóztattak le egy barneti címen nemi erőszak gyanújával, és őrizetbe vettek.

Őrizetbe vétele során további két nemi erőszak gyanújával tartóztatták le, amelyeket állítólag 2021 áprilisában és júniusában követtek el egy másik, 20-as éveiben járó nő ellen. Ezt követően augusztusban esedékes időpontig óvadék ellenében szabadlábra helyezték. A körülmények kivizsgálása folyamatban van".

Arról továbbra sem tudni, hogy ki lehet az elkövető, csak annyi biztos, hogy egy válogatott futballistáról van szó, aki nagy valószínűséggel ott lett volna a novemberben kezdődő katari világbajnokságon a hazája válogatottjával.