Vágólapra másolva!
A kalapácsvető Halász Bence a második, a gerelyhajító Szilágyi Réka pedig a harmadik helyen végzett hétfőn a XII. Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjon.

Fantasztikus csatát hozott a férfi kalapácsvetők küzdelme az olimpiai bajnok Wojciech Nowicki, az ötszörös világbajnok, világranglistavezető, ugyancsak lengyel Pawel Fajdek, valamint Halász Bence között. Végül a 80 métertől négy centiméterrel elmaradva Nowicki győzött, Halász és Fajdek előtt. A magyarok közül Rába Dániel 6., Pars Krisztián 7., Czeller Gábor 8., Pásztor Bence 9. helyen zárt.

Női gerelyhajításban Szilágyi Réka utolsó kísérlete volt a legsikeresebb, 58,44 méter, ami idei legjobb eredménye, és a harmadik helyet jelentette számára . Az első helyen a kubai Yulenmis Aguilar végzett, második lett a görög Elina Tzengko. A további magyar indulók közül Kövér Fanni hatodik, Moravcsik Angéla hetedik lett.

Szilágyi Réka utolsó kísérlete volt a legsikeresebb Forrás: AFP/Ben Stansall

A női kalapácsvetést a világranglistát vezető, amerikai Brooke Andersen magabiztosan nyerte meg honfitársa, Janee Kassanavoid és a dán Katrine Koch Jacobsen előtt. A magyarok közül Gyurátz Réka ötödik, Németh Zsanett nyolcadik helyen végzett.

Eredmények:
férfi kalapács:
1. Wojciech Nowicki (lengyel) 79,96 m
2. Halász Bence 79,44
3. Pawel Fajdek (lengyel) 79,15
női gerely:
1. Yulenmis Aguilar (kubai) 61,99 m
2. Elina Tzengko (görög) 61,66
3. Szilágyi Réka 58,84 női kalapács:
1. Brooke Andersen (amerikai) 74,84 m
2. Janee Kassanavoid (amerikai) 72,58
3. Katrine Koch Jacobsen (dán) 70,13