Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

9 mennyei befőtt, amit érdemes eltenni télire

default user icon
MME
Nem véletlen, hogy befőttet már a dédnagymamáink is készítettek, hiszen így a gyümölcsök a nyári hónapokon kívül is elérhetőek maradnak a számunkra. Bár sokan macerásnak tartják, valójában speciális eszközök nélkül is könnyen elkészíthető otthon. Íme, néhány zseniális befőtt receptet!

3 tipp befőzéshez

  1. Csakis kifogástalan minőségű gyümölcsöt és zöldséget tegyünk el! Túlérett, ütődött, fonnyadt, penészes, netán erjedésnek indult darabok nem kerülhetnek a befőttesüvegbe.
  2. Nagyon fontos befőzési aranyszabály, hogy a munka megkezdése előtt minden eszközt mossunk patyolattisztára, mert akár egy parányi szennyeződéstől megpenészedhet vagy megromolhat, amit elteszünk! A profik azt tanácsolják, hogy a forró mosószeres vízben gondosan elmosogatott, vagy mosogatógépben tisztára mosott befőttesüvegeket főzzük ki 101-15 perc alatt annyi ecetes vízben, amennyi ellepi.
  3. Az elkészült befőtteket hűvös és sötét helyen tároljuk, ne érje őket közvetlen napfény! Ha így teszünk, hosszú ideig megőrzik a minőségüket.

MEGGYBEFŐTT TARTÓSÍTÓSZER NÉLKÜL>>> 

CSERESZNYEBEFŐTT EGYSZERŰEN>>> 

LECSÓ-BEFŐTT ÉS PARADICSOMSZÓSZ - HÁZILAG!>>> 

MÉZES KÖRTEBEFŐTT>>> 

BIRSALMABEFŐTT>>> 

SÁRGABARACKBEFŐTT>>> 

FÜGE BEFŐTT>>> 

FŰSZERES ŐSZIBARACKBEFŐTT>>> 

PÁLINKÁS CSERESZNYEBEFŐTT>>> 

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss