Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kitálalt az udvari szakács: III. Károly reggelije neki is feladta a leckét!

default user icon
MME
III. Károlyról udvarkörnyéki körökban az a pletyka járja, hogy már trónörökösként is voltak olyan skrupulusai, amit nehezen tolerált, agy épp titokban megmosolygott a személyzet. Most egy újabb, a király reggelizési szokásaival kapcsolatos anekdotát osztott meg Darren McGrady a királyi család egykori főszakácsa.

III. Károly király étkezés szokásairól egyre több érdekes részlet derült ki az utóbbi időben: Darren McGrady, egykori udvari séf őfelsége, a néhai II. Erzsébet ízléséről, diétájáról és gasztronómiai irányultságáról szívesen mesélt a brit bulvársajtónak. A királynő halála és a gyászidő letelte után az új király került reflektorfénybe, így most róla anekdotázgat McGrady.

Megtudhattuk, hogy kizárólag bio-élelmiszereket fogyaszt - ami nem csoda, hiszen Károly, jóval megelőzve korát, 30 éve ökológiai gazdálkodással foglalkozik, és egy hatalamas jól jövedelmező vállakozást vezetett, amíg a megörökölt címe miatt le nem kellett mondani róla -, ezen belül is a saját kertjében termesztett zöldségeket és gyümölcsöket részesíti előnyben. Semmit nem eszik, aminek nincs szezonja, rendkívül tudatos ezen a téren. Nem ebédel, a vacsora a nap fénypontja, és  seret bőségesen megreggelizni. Ilyenkor jellemzően müzlit eszik, mézzel, és friss idénygyümölcsöt fogyaszt hozzá. Épp ezzel a friss gyümölccsel kapcsolatos McGrady legfissebb sztorija is.

 

"A király mindig a saját termesztésű gyülölcsöt kért reggelire, mind közül a szilva volt a kedvence, ami viszonylag hosszan terem a kertjében. Ebből mindig két szemet kért a dzsúza mellé - ám egyet rendszeresen visszaküldött a konyhába. Egy nap gondoltam, oké, akkor ezek szerint csak egyet eszik meg, feleslegesen rakok ki kettőt - és aznap csak egyet raktam a tálba" - mesélte a séf. "Kisvártatva visszatért az inas, és megkérdezte: 'Esetleg kaphanta két szilvát Őfelsége?' Mondtam, hogy természetesen, és onnantól kezde ismét két szem szilvát raktam a reggelizőtálcára, akár visszajött egy a konyhára, akár nem" - fejezte be a történetet McGrady.

AJÁNLJUK MÉG:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss