Vágólapra másolva!
Borics Ádám pontozásos vereséget szenvedett világbajnoki címmérkőzésén a kevert harcművészetek sportága, az MMA egyik legnagyobb szervezeténél, a Bellatornál. 

A kaliforniai Long Beachen rendezett gálán a 29 éves magyar harcos a sportág egyik legendájával, a brazil Patricio "Pitbull" Freirével csapott össze a pehelysúlyú világbajnoki címért, azonban az övet birtokló 35 esztendős dél-amerikai rendkívül taktikusan hatástalanította próbálkozásainak többségét. Az öt menet után a bírók végül egyhangú döntéssel a bajnokot látták jobbnak, Borics így 20. profi mérkőzésén elszenvedte második vereségét.

Borics Ádám kikapott Patricio "Pitbull" Freirétől Forrás: MMAFighting.com

Borics Ádám a vereséget követően a közösségi oldalán beszélt az összecsapásról:

"Először is szeretnék elnézést kérni mindenkitől! Nagyon szerettem volna ezt a címet, megnyerni Magyaroszágnak, bármi áron!

Ez volt életem legnehezebb edzőtábora, hisz nagyon sok nehéz dolgon mentem át, majd erről egy kicsit kesőbb, nem akarok magyarázkodni.

bemutatta a védekezés magas iskoláját, nem indított semmit első szándékból. Van amit lehet túleröltettem, de a cîm, öv mellett a közönsèget is meg akartam nyerni és nem gondoltam két sikertelen kísérlet után számît még harmadikra is. Úgy gondolom erőnlétem jobb volt, de ez most nem volt elég a győzelemhez.

Pszichésen most nagyon kivagyok, mert úgy érzem meg lehetett volna. Bizonyítani szerettem volna a szűkebb környezetem mellett mindenkinek, aki kedveli a küzdősportot. Köszönöm a biztatást! A szurkolást! Mindenkinek aki velem volt!

Csalódottságomon ès szerzett sèrülésemen szeretnék mielőbb túljutni és szeretnék mielőbb bizonyítani magamnak. Edzőimnek. Partereimnek. Barátaimnak. Szurkolóimnak. Kritikusaimnak. Ellenfeleimenek. Bellatornak. Küzdősportnak. Mindenkinek."