Vb 2022: megbetegedett a fél brazil válogatott

Gy. B.Gy. B.
Vágólapra másolva!
2022.12.01. 09:25
null
A brazil válogatott talán legtöbbet dolgozó stábtagja, a csapatorvos Rodrigo Lasmar (Fotó: Getty Images)
A világbajnokság első tíz napjában nagy jövés-menés volt a brazil orvosi stáb rendelőjében, az elkerülhetetlen sérülések mellett többen panaszkodnak rosszullétre.

 

Az egyik legtöbbet dolgozó stábtag a brazil válogatottnál mostanság Rodrigo Lasmar csapatorvos, akihez eleinte csak a sérültek érkeztek – Neymar és Danilo az első csoportmérkőzést követően, Alex Sandro a második meccs után –, de néhány napja egyre többen keresik fel megfázásos tünetekkel.

A brazil sajtó beszámolója szerint eddig fél csapatra való játékos került Lasmar doktorhoz lázzal, hányingerrel, torokfájással. A baj nem jár egyedül, először a bokasérüléséből lábadozó Neymarról derült ki, hogy lázas, és a Svájc elleni második csoportmérkőzést a hotelszobájában nézte. Másnap Antony hagyta ki az edzést hasonló okok miatt, majd Vinícius Júnior és Lucas Paquetá mutatott vírusos tüneteket. Kedden a hányingerrel küzdő kapus, Alisson nem tudta vállalni a teljes edzésmunkát, a tréning után pedig Raphinha jelezte az újságíróknak a vegyes zónában, hogy elment a hangja.

További aggodalomra adhat okot, hogy a szerbek és a svájciak elleni meccset követő napokon kimenőt kaptak a játékosok, a szeretteikkel tölthettek el néhány órát, s a hírek szerint a családtagok között is egyre több a lebetegedés. A magyarázatok szerint a hősokk okozhatta a brazilok megbetegedését, mert a tűzforró utcákról szinte jégveremmé hűtött helyiségek várják az embereket Katarban. A brazil sajtó ugyanakkor megemlíti, hogy a FIFA protokollja nem írja elő Covid-tesztek elvégzését, pedig a fertőzéshullám súlyos következményekkel járna.     

A G-CSOPORT EDDIGI EREDMÉNYEI, MENETRENDJE
November 24., 11.00
Al-Vakra,
al-Dzsanúb Stadion
Svájc–Kamerun 1–0
November 24., 20.00
Loszaíl,
Lusail Iconic Stadion
Brazília–Szerbia 2–0
November 28., 11.00
Al-Vakra,
al-Dzsanúb Stadion
Kamerun–Szerbia 3–3
November 28., 17.00
Doha,
974 Stadion
Brazília–Svájc 1–0
December 2., 20.00
Loszaíl,
Lusail Iconic Stadion
Kamerun–Brazília
December 2., 20.00
Doha,
974 Stadion
Szerbia–Svájc
A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Brazília 2 2 3–0 +3 6
2. Svájc 2 1 1 1–1 0 3
3. Kamerun 2 1 1 3–4 –1 1
4. Szerbia 2 1 1 3–5 –2 1

 

BRAZÍLIA
KAPUSOK
: 1 Alisson (Liverpool – Anglia), 12 Weverton (Palmeiras), 23 Ederson (Manchester City – Anglia)
VÉDŐK: 2 Danilo (Juventus – Olaszország), 3 Thiago Silva (Chelsea – Anglia), 4 Marquinhos (Paris Saint-Germain – Franciaország), 6 Alex Sandro (Juventus – Olaszország), 13 Dani Alves (UNAM Pumas – Mexikó), 14 Éder Militao (Real Madrid – Spanyolország), 16 Alex Telles (Sevilla – Spanyolország), 24 Bremer (Juventus – Olaszország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: 5 Casemiro (Manchester United – Anglia), 7 Lucas Paquetá (West Ham United – Anglia), 8 Fred (Manchester United – Anglia), 15 Fabinho (Liverpool – Anglia), 17 Bruno Guimaraes (Newcastle – Anglia), 22 Éverton Ribeiro (Flamengo)
TÁMADÓK: 9 Richarlison (Tottenham Hotspur – Anglia), 10 Neymar (Paris Saint-Germain – Franciaország), 11 Raphinha (FC Barcelona – Spanyolország), 18 Antony (Manchester United – Anglia), 19 Gabriel Jesus (Arsenal – Anglia), 20 Vinícius Júnior (Real Madrid – Spanyolország), 21 Rodrygo (Real Madrid – Spanyolország), 25 Pedro (Flamengo), 26Gabriel Martinelli (Arsenal – Anglia)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Tite

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik