Szekszárdi vereség Bourges-ban

Sydney Wallace volt a Szekszárd legjobbja
Vágólapra másolva!
A Szekszárd 21 ponttal kikapott a szuperkupa-győztes francia Bourges vendégeként szerdán a női kosárlabda Euroliga ötödik fordulójában.

A bajnoki ezüstérmes Szekszárd 2/2-es győzelmi mérleggel érkezett az Európa Kupa címvédőjéhez, amely októberben történelmi sikert ért el azzal, hogy az Euroliga-bajnok Sopron Basket legyőzésével - fennállása során először - elhódította az Európai Szuperkupát. A franciák ugyancsak 2/2-nél tartottak, és a válogatott szünet miatt ők is csaknem egy hónap után vívtak nemzetközi meccset.

Djokics Zseljko vezetőedző együttese - amely 9/3-mal áll az NB I-ben - megbetegedések miatt csak kilenc emberrel állt ki szerdán, és már csak ezért sem számítottak a találkozó esélyesének. A meccs eleje is ezt igazolta, a tolnaiak csak 13 másodpercig vezettek, a honosítottként a szerbekkel tavaly Európa-bajnok Yvonne Anderson irányította ellenfél pedig fokozatosan elhúzott, és tíz pontra növelte előnyét. A 17. percben 17 pontra nőtt a különbség (38-21), és mivel a vendégeknél csak a nyáron érkezett Sydney Wallace villogott, a nagyszünetben már 46-28 állt a nagyórán.

Sydney Wallace volt a Szekszárd legjobbja Forrás: fiba.basketball

Fordulás után 20 pont lett a hazai előny, és mivel a KSC hasztalanul próbált közelebb kerülni riválisához, a harmadik játékrészben gyakorlatilag eldőlt az összecsapás. A hajrában egyszer még 13 pontra csökkent a háromszoros Euroliga-bajnok Bourges előnye, de a hazai győzelem ekkor sem forgott veszélyben. A magyar csapat legjobbja a brit Wallace lett 18 ponttal.

Eredmény:
Női Euroliga, A csoport, 5. forduló:
Bourges (francia)-Atomerőmű KSC Szekszárd 83-62 (20-13, 26-15, 14-17, 23-17)
A magyar csapat legjobb dobói: Wallace 18 , Hebard 15, Vivians 12

A Szekszárd - amely az előző szezonban nyeretlenül debütált az Euroligában - jövő szerdán az olasz Bolognát fogadja.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!