Messit egy transzvesztita prostituáltból lett politikus ki akarja tiltani Mexikóból

fbl TOPSHOTS Horizontal FOOTBALL JOY WORLD CUP SHOUTING
Lionel Messi gyönyörű gólt lőtt Mexikó ellen
Vágólapra másolva!
Egy mexikói politikus, María Clemente García Moreno indítványozta Lionel Messi nemkívánatos személlyé nyilvánítását az országban. Moreno egyébként mielőtt politikus lett volna, transzvesztita prostituált volt.
Vágólapra másolva!

A katari labdarúgó-világbajnokság C csoportjának második fordulójában az argentin csapat Lionel Messi bombagóljának is köszönhetően 2-0-ra legyőzte a mexikói együttest. A találkozó után bejárta a világsajtót az a videó, amin látható, hogy az argentin játékosok az öltözőben ünneplik a győzelmet, a hétszeres aranylabdás pedig öltözködés közben rátaposott egy padlón lévő mexikói mezre.

Az eset után a mexikói bokszbajnok, Canelo Álvarez is megfenyegette Messit, míg egy mexikói politikus, María Clemente García Moreno odáig merészkedett hivatalos indítványt nyújtott be a parlamentben, amelyben követeli, hogy tekintsenek Messire nemkívánatos személyként, és ne engedjék be többet az országba.

"A kongresszus képviselői tisztelettel felszólítják a külügyminisztériumot, hogy adjon ki nyilatkozatot, amelyben kijelenti, hogy az argentin és spanyol állampolgárságú Lionel Andrés Messi Cuccittini nemkívánatos személy a Mexikói Egyesült Államok területén. A felszólítás oka, hogy az említett személy nyilvánvalóan megvetette és nem tisztelte Mexikót a FIFA által megrendezett világbajnokságon, 2022. november 26-án" - olvasható a dokumentumban.

Lionel Messi gyönyörű gólt lőtt Mexikó ellen Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

Hogy mi lesz a beadvány sorsa, egyelőre nem tudni. Azonban a bokszoló Canelo már bocsánatot kért Messitől az elhamarkodott Instagram-poszt miatt.

„Bárki, aki ismer engem, tudja, hogy soha nem voltam tiszteletlen senkivel.

- nyilatkozta az eset után Lionel Messi, aki péntek este a hollandok ellen lép pályára a katari világbajnokság negyeddöntőjében.

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit és híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!