Bundesliga: Én csak segíteni akarok – Szoboszlai Dominik

Vágólapra másolva!
2023.01.28. 08:01
null
Szoboszlai Dominik két gólja után is fogadhatta a társak gratulációját a Stuttgart legyőzését követően (Foró: RB Leipzig)
Az RB Leipzig pénteken Szoboszlai Dominik két góljával 2–1-re győzött a Stuttgart ellen a Bundesliga 18. fordulójában. A meccs után a középpályás és edzője, Marco Rose is értékelt.

„A célom ma is csak az volt, hogy segítsem a csapatot, akár gólokkal, akár gólpasszokkalnyilatkozta a Stuttgart ellen két gólt szerző Szoboszlai Dominik, aki a pénteki meccset megelőzően egy gólt szerzett ebben a bajnoki idényben, még szeptemberben a Dortmund ellen.

„MINDIG IDEGESÍTENEK, HOGY LŐJEK”

Szoboszlai Dominik a dpa német hírügynökségnek adott nyilatkozatában arról beszélt, lipcsei csapattársai rendszeresen azzal idegesítik a mérkőzéseken, hogy lövésre biztatják.

„Mindig idegesítenek, hogy lőjek. Minden meccsen tizenötször. Kétszer is hallgattam rájuk és mindkétszer bejött. Úgyhogy csak továbbra is idegesítsenek” – fogalmazott viccesen a magyar futballista.

Társai szerint nem különleges rúgótechnikája Szoboszlai egyetlen erőssége.

„A gólok szépek, fontosak és szuperek, de én azt is látom, mit csinál a labda ellen. Ritkán látok olyan 10-est, aki védekezésben ilyen jó” – mondta róla az osztrák Xaver Schlager.

Szoboszlai külön kitért a szabadrúgásgóljára. Ez azért is lehetett fontos neki, mert ebben az idényben szabadrúgásból még nem volt eredményes, Cristopher Nkunku volt a lipcseiek első számú ítélet-végrehajtója, amíg nem sérült meg.

„A szabadrúgásgólomat David Raumnak köszönhetem, ő mondta, próbáljam meg úgy lőni a labdát, hogy az megpattan a kapus előtt. Így tettem, jó sikerült.”

Ezt követően pedig hozzátette, amit mindig is hangsúlyoz, hogy csak önmagunkra koncentrálnak és előretekintenek a következő mérkőzésre – a lipcseiek legközelebb, jövő szerdán a Hoffenheimet fogadják a Német Kupában.

„Ez egy kiharcolt győzelem volt – ezt már Marco Rose, az RB Leipzig vezetőedzője mondta a meccs után. – A Stuttgart nagyon tehetséges csapat, jó taktikai tervvel. Nem kezdtünk jól, de a vezetés megszerzése után már jól játszottunk. Örülök a három pontnak és annak, hogy sikerült tizenhat meccsesre meghosszabbítanunk a veretlenségi sorozatunkat.” Ráadásul az említett 16 tétmeccsből a Stuttgart elleni volt a 13. győzelme a csapatnak.

Szoboszlai csapattársa, Benjamin Henrichs már azt emelte ki, hogy úgy látszik, magyar csapattársa mindig két gólt szerez a Stuttgart ellen. A Bundesligában ugyanis ez volt a második duplája Szoboszlainak, és mindkettőt a Stuttgart ellen érte el, legutóbb 2021 augusztusában.

A 22 éves, 28-szoros válogatott középpályás ebben az idényben három gólnál és nyolc gólpassznál jár a Bundesligában, összesen 47 meccsen kilenc gólt és 16 gólpasszt ért el a 2021-es bemutatkozása óta. A Stuttgart elleni meccset egyébként a lipcseiek másik magyar válogatottja Willi Orbán is végigjátszotta (Gulácsi Péter továbbra is hiányzik sérülése miatt).

A MECCS ÖSSZEFOGLALÓJA

BUNDESLIGA
18. FORDULÓ
RB LEIPZIG–VFB STUTTGART 2–1 (1–0)
Lipcse, Red Bull Aréna, 46 158 néző. Vezette: Zwayer
LEIPZIG: Blaswich – Henrichs (Klostermann, 80.), Orbán, Gvardiol, Raum (Halstenberg, 80.) – X. Schlager, Haidara, Szoboszlai, Dani Olmo (Forsberg, a szünetben) – T. Werner (Poulsen, 84.), André Silva (Laimer, 69.). Vezetőedző: Marco Rose
STUTTGART: F. Müller – Stenzel, Anton, Itó, Vagnoman – Karazor, Endó, Nartey (Egloff, 86.), Kastanaras (Perea, a szünetben), Führich (T.Coulibaly, 80.) – L. Pfeiffer (Kuol, 86.). Vezetőedző: Bruno Labbadia
Gólszerző: Szoboszlai (25., 49.), ill. Führich (68. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik