Ennyi irányító-sérülést már nem bírt el a 49ers, az Eagles jutott Super Bowlba

CSELŐTEI MÁRKCSELŐTEI MÁRK
Vágólapra másolva!
2023.01.29. 20:46
null
Jalen Hurts bevezette csapatát a Super Bowlba – igaz, nem főleg rajta múlott (Fotó: Getty Images)
A Philadelphia Eagles egy elképesztően furcsa, hihetetlen jelenetekkel dúsított mérkőzésen 31–7 legyőzte a San Francisco 49erst az NFL Nemzeti főcsoportjának döntőjében vasárnap, így bejutott a két hét múlva esedékes Super Bowlba – néhány órával később az is kiderült, hogy a Cincinnati Bengalst kiejtő Kansas City Chiefs lesz Jalen Hurtsék ellenfele.


AMERIKAI FUTBALL
NFL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORTDÖNTŐ
Nemzeti főcsoport
Philadelphia Eagles (1.)
–San Francisco 49ers (2.) 31–7
Amerikai főcsoport

Kansas City Chiefs (1.)
–Cincinnati Bengals (2.) 23–20

ÖSSZEFOGLALÓ

Az NFC legjobb mérlegű csapata, a Philadelphia Eagles hazai pályán fogadta a második legjobb mérleggel rendelkező San Francisco 49erst vasárnap az első főcsoportdöntőben. Két kiváló védelem, két pazar támadósor, mégsem lett jó meccs belőle – a sérülések miatt.

A meccset az Eagles támadósora kezdte, amely bár hamar elakadt, negyedik és háromra csinált egy 29 yardos – egyébként véleményes – játékot Jalen Hurts és DeVonta Smith révén, majd Miles Sanders közelről touchdownt futott, így meglett a vezetés. 7–0

Nem sokkal ezután el is dőlt a mérkőzés – de akkor ezt még nem tudtuk. A 49ers hetedik körös újonc irányítója, az eddig 7–0-s mérleggel rendelkező, tündérmese szerű menetelést bemutató Brock Purdy ugyanis két jó passz után elvesztette a labdát, amikor Haason Reddick egy sacknél megütötte. Egyrészt az Eagleshöz került a labda, másrészt pedig megsérült a 23 éves QB, aki helyett a 14. NFL csapatánál járó Josh Johnson állt be – ő ezen a napon csereirányító volt, összességében azonban csapata negyedik számú quaterbackje... A 49ers egyébként a jó futások miatt, Christian McCaffrey révén így is csinált egy TD-t. 7–7

Az Eagles ezután néhány támadást ugyan elszórakozott, de mivel a 49ers nem tudott haladni, volt ideje, s szépen lassan futójátékkal felőrölte ellenfelét – na persze a Frisco védelmi büntetései is sokat segítettek. Sanders megfutotta második hatpontosát, majd jött Boston Scott és Hurts is, így az Eagles négy TD-t pakolt fel a táblára.

Eközben a 49ersnél Johnson is megsérült, agyrázkódás miatt el kellett hagynia a pályát a második félidő elején – ezzel minden esély elveszett. Purdy visszaállt sérülten, de egy-két borzasztóan rövid passzt leszámítva csak futott a csapat, ezt pedig könnyedén levédekezte az Eagles. A vége egyoldalú, sima és kissé feszült lett, az eredmény pedig 31–7. A Philadelphia Eagles ott van a Super Bowlban! – öt év alatt másodszor.

A modul betöltése eltarthat néhány másodpercig...

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik