Messi meghozta döntését, kiderült ott lesz-e a válogatott következő meccsén

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, Döntő, finálé, Argentína-Franciaország, Argentína, Franciaország, 2022.12.18.
Argentina's forward #10 Lionel Messi reacts before penalty shootout during the Qatar 2022 World Cup final football match between Argentina and France at Lusail Stadium in Lusail, north of Doha on December 18, 2022. (Photo by Kirill KUDRYAVTSEV / AFP)
Vágólapra másolva!
Megérkezett Buenos Airesbe Lionel Messi és csatlakozott az argentin labdarúgó-válogatotthoz, amely első hazai mérkőzésére készül azóta, hogy decemberben Katarban megnyerte a világbajnokságot.

A Buenos Aires-i Monumental Stadionban csütörtökön Panama legjobbjai ellen sorra kerülő barátságos találkozóra két óra alatt elkapkodták a szurkolók a rendelkezésre álló 63 ezer belépőt. A vb-győzelem megünneplését tervező argentin szövetség múlt csütörtökön közölte, hogy a meccsre 1,4 millió jegyigénylés érkezett, az online rendszer többször összeomlott.

A felfokozott érdeklődést jelzi az is, hogy több mint 130 ezer médiaakkreditációs kérelem futott be, holott a sajtótribünön csak 344 újságíró fér el.

A Buenos Aires-i Monumental Stadion Forrás: AFP/Ivan Pisarenko

A múlt hét közepén még nem lehetett tudni, hogy Lionel Messi is ott lesz-e a találkozón, mert Lionel Scaloni szövetségi kapitány akkor még nem hirdetett végleges keretet.

A 35 éves szupersztár egyelőre nem döntött arról, hogy a 2024-es Copa Americán vagy a 2026-os világbajnokságon a válogatott rendelkezésére áll-e, most azonban csatlakozott a kerethez.

Messi hazaérkezését Claudio Tapia szövetségi elnök Twitter-bejegyzésben üdvözölte.

"Te soha nem adtad fel! Ma pedig világbajnokként tértél haza az országodba. Légy üdvözölbe, Léo!" - írta a Paris Saint-Germain játékosának, aki ötödik világbajnokságán jutott el a végső győzelemig.

A hétszeres aranylabdás játékos feleségével és három gyermekével érkezett haza.