Ezt kikérem magamnak! - feldúltan távozott Debrecenből Klampár Tibor

JÓNYER István; KLAMPÁR Tibor
Budapest, 2019. február 14. Jónyer István, Klampár Tibor és Gergely Gábor világbajnok asztaliteniszezők, miután átvették a Magyar Sportújságírók Szövetsége és a Magyar Olimpiai Bizottság életműdíját az M4 Sport - Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban 2019. február 14-én. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Kellemetlen élményben volt része a magyar asztalitenisz egyik kiemelkedő alakjának, Klampár Tibornak, aki hiába látogatott el Debrecenbe, hatalmas megdöbbenésére nem fogadták őt.

A haon beszámolója szerint Gacsályi István, a DAK-DEAC egykori főtitkára, illetve a kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok, olimpiai negyedik helyezett Klampár Tibor ellátogatott a DAK-DEAC Egyetemi Asztalitenisz Központba, ám a legendás sportolót nem várt meglepetés érte. Klampár szeretett volna belenézni a tréningező növendékek munkájába és néhány menetre be is szállt volna hozzájuk, ám erre nem kerülhetett sor, mivel a klub nem számított a látogatására. Mindez természetesen rosszul érintette a világbajnok asztaliteniszezőt, aki néhány percnyi ütögetés után Gacsályi Istvánnal együtt elhagyta a termet.

annak idején például Kínában több ezren tapsoltak nekem. Én szerény embernek tartom magamat, de ettől függetlenül azt hiszem, hogy valamit már letettem az asztalra ebben a sportágban, mindenhol tisztelettel és szeretettel fordulnak felém. Éppen ezért erre nem számítottam, nem gondoltam volna, hogy ilyen megtörténhet" – nyilatkozta feldúltan a haon-nak az áprilisban 70. születésnapját ünneplő sportoló, aki még a mai napig aktív játékos.

Jónyer István, Klampár Tibor és Gergely Gábor világbajnok asztaliteniszezők, miután átvették a Magyar Sportújságírók Szövetsége és a Magyar Olimpiai Bizottság életműdíját 2019-ben Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az incidenssel kapcsolatban a DAK-DEAC elnöke, Horovitz Tamást is megszólalt, ám tagadta, hogy bárkit is kiküldtek volna a teremből.

"Gacsályi István hívott korábban, hogy Debrecenben lesz Klampár Tibor, akit szeretne elhozni szerda délután az asztalitenisz központba, hogy játsszon a gyerekekkel. Az edzőkkel és a vezetőtársaimmal egyeztetve, megvizsgálva a napi programunkat, arra a döntésre jutottunk, hogy nem fér bele az időnkbe.

– mondta az elnök, hozzátéve, hogy szervezett keretek között szeretettel várják vissza a vb-győztes sportolót.

A Klampár Tibor, Jónyer István, Gergely Gábor, Takács János és Kreisz Tibor összeállítású válogatott 1979. június 27-én a phenjani asztalitenisz-világbajnokságon 5:1 arányú győzelmet aratott a kínai csapat ellen és 27 év után ismét Magyarország lett a világbajnok.