Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így spórolhatsz az olajjal – air fryert használva gazdaságosabb a sütés!

Nem szeretnél lemondani az aranybarnára sült, ropogós rántott ételekről, de szeretnél egészségesen étkezni? Túl sok olajat használsz, szeretnél egy kicsit spórolni a konyhapénzen? Bármelyik cél is vezéreljen, jó hír, hogy ha forró levegős sütőt használsz, a megszokott ízeket élvezheted minimális zsiradék felhasználásával.


Míg a klasszikus olajsütő esetén több liter olajra van szükség, a forró levegős sütő a fűtőtekercs által előállított hőt használja. A hőt egy ventilátorral keringteti a sütőtérben, ezáltal az étel egyenletesen sül és nem ég meg. Ezenkívül persze még számos előnye van az air fryerben való sütésnek, a Fanny magazin összegyűjött néhányat.

1. Nincs olajszag

Bő olajban sütéskor az olajszag bejárja az egész lakást, és ezt még órák alatt is nehéz kiszellőztetni. A forró levegős sütők viszont semmilyen kellemetlen szagot nem bocsátanak ki.

2. Ízletesebb lesz az étel

Míg a forró olajban egy adag krumpli kisütéséhez csak néhány percre van szükség, ez forró levegővel készítve akár 15-20 perc is lehet. Azonban megéri időt szánni a krumpli sütésére: egyenletesebben sül át, finomabb íze lesz és sokkal egészségesebb is.

3. Könnyen tisztítható

A vasárnapi ebéd után sem kell órákig a mosogató felett görnyedni, hogy eltűnjön az edényből a vastagon lerakódott zsírréteg. A gép belseje teljesen szétszedhető, ezáltal az alkatrészek mosogatógépben gyorsan megtisztíthatók.

4. Egyszerűen használható

A készülékhez adott kézikönyv tartalmazza a különböző fogásokhoz szükséges főzési időt és a hőmérsékletet. Ha betartod az eljárásmódokat, nagyon gyorsan hozzászokhatsz a használatához, és garantált, hogy soha nem szárítod majd ki vele az ételeket.

5. Nem úszik az étel az olajban

Egyszerűen tudsz panírozott húsokat, halakat és zöldségeket is készíteni úgy, hogy azok egyike sem ázik el az olajban. A natúr húsok is szárazak, ízletesek maradnak.

6. Tésztát is süthetünk benne

Sokan mini légkeverős sütőnek hívják, hiszen a húsokon kívül szinte minden mást, tésztaféléket és egytálételeket, de akár még süteményeket is tudsz sütni benne. Kifejezetten ízletes muffinok, pizzák vagy felfújtak kerülnek ki belőle.

Tipp:

Gyakori tévhit, hogy a forró levegős sütéshez nem szükséges olajat használni. Ez nem teljesen igaz, hiszen érdemes a krumplit, rántott húst vagy minden mást egy olajpermettel befújni, hogy ne száradjanak ki és puhára süljenek.

Ajánljuk még:

 

 


 




Ezek is érdekelhetnek

Friss