A szívtelen diósgyőri kapus botrányos esete miatt fontos változás jöhet a magyar futballban

Senkó Zsombor, DVTK, MTK
Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség az NB I-es és az NB II-es klubokat arról tájékoztatta, hogy a továbbiakban szigorúbban szabályozzák a szurkolói kezdőrúgást, amely teljesen megszűnhet.

A diósgyőri kapus, Senkó Zsombor emlékezetes esete nagy visszhangot váltott ki az elmúlt hetekben. A DVTK futballistája az MTK elleni NB II-es rangadó félidejében kétszer is kivédte a születésnapos kisfiú, Varga Énok lövését. Több bajnoki meccs előtt is megtörtént már, hogy a kezdőrúgást megvásároló drukker vagy az ünnepélyes labdaérintést ajándékba kapó gyerekek a kapu felé rohanva góllal próbálták emlékezetessé tenni az eseményt.

Megszűnhet a jövőben a szurkolói kezdőrúgás az NB I-ben és az NB II-ben Forrás: MTK Budapest/Facebook

A Nemzeti Sport információi szerint az MLSZ levelet küldött az NB I-es és az NB II-es kluboknak, amelyben az szerepel, hogy a jövőben

a kezdőrúgást elvégző szurkoló és a labda sem hagyhatja el a kezdőkör területét, valamint ennek az eseménynek nagyon rövid idő alatt be kell fejeződnie.

A szövetség iránymutatása szerint az élvonalbeli és a másodosztályú csapatoknak foglalkozniuk kell azzal is, hogy a következő idényben már ne legyen szurkolói kezdőrúgás, főként azért is, mert más országok profi bajnokságában nincs ilyen, a meccset felvezető esemény a gyepen.

Az MLSZ a döntést azzal indokolta, hogy az "elmúlt hetekben látott és nagy visszhangot kiváltó ünnepélyes kezdőrúgások komolytalanná tehetik a mérkőzéseket, késleltetik a televíziós közvetítések másodpercre pontosan megtervezett forgatókönyvét és balesetveszélyesek is lehetnek".