Válogatott: Szoboszlai értéke már 40 millió, Sallai kétmilliót veszített

Vágólapra másolva!
2023.03.29. 15:27
null
Szoboszlai értéke sokat javult, Kerkezé még többet (Fotó: Török Attila)
Az átigazolási árbecslésekkel foglalkozó transfermarkt.com a 2024-es Eb selejtezőinek első két fordulója után frissítette az adatbázisában szereplő labdarúgók értékbecsléseit, így több magyar játékos értéke is változott – nem minden esetben pozitív irányba.

Kezdjük a jó hírrel: immár 40 millió euróra taksálja az oldal a legértékesebb magyar futballistát, Szoboszlai Dominiket, így aztán ha akarjuk, úgy is lefordíthatjuk, hogy ötmilliót nyomott a latba az észtek és bolgárok elleni két mérkőzés, hiszen az RB Leipzig középpályása még 35 milliós értékkel érkezett meg a válogatott edzőtáborába.

Szoboszlainál a növekedés csupán 14.3 százalék a legutóbbi értékéhez képest, ám az idény elejéhez, 2022. július 1-hez mérve már 42.9 százalékos növekedést láthatunk. A magyar válogatott tagjai közül tavaly nyár óta többek értéke is ennél még nagyobb mértékben emelkedett. A csúcstartó mindenképpen Kerkez Milos, akinek március közepén 10 millió eurós árbecslést állított fel az oldal – a tavaly nyári hétszázezer euróhoz képest a különbség több mint 1300 százalékos.

Szoboszlain kívül más, a magyar válogatottban szereplő játékosnak március végén nem emelkedett az értéke, ám az ő ötmilliós plusza „fedezheti” a most értéket vesztők mínuszát, így a legutóbbi magyar keret összértéke 2.7 millió euróval növekedett, s 111.85 millió eurón áll.

Merthogy veszteségből kettőt könyvelhetett el a keretünk: Sallai Roland kétmilliót veszítve jelenleg 10 milliót ér, míg Bolla Bendegúz értéke 300 ezer euróval csökkent, így most 2.7 millió.

Egy negyedik magyar labdarúgó is van, akinek változott az értéke március végén, a válogatott korábbi csapatkapitánya, Szalai Ádám. Mint emlékezetes, a 35 éves csatár január végén távozott a Baseltől, s azóta nincs csapata. Az ő értéke 300 ezerről 200 ezerre esett vissza – tíz éve, a mainzi csúcsidőszakában hétmillióra becsülte az értékét az oldal.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik