Vágólapra másolva!
Ansu Fati édesapja nem érti, miért nem játszik rendszeresen a Barcelonában a fia, és azzal fenyegetőzik, hogy elviszi a fiatal támadót a katalán sztárcsapattól, ha a jövőben nem fog több játékidőt kapni Xavi Hernández vezetőedzőtől.

Ansu Fati 2019-ben mutatkozott be a Barcelonában, ahol óriási reményeket fűztek hozzá, ennek jeléül Lionel Messi távozása után még az ikonikus 10-es mezszámot is megkapta a gránátvörös-kékeknél. A még mindig csak húsz éves támadó ezidáig viszont még nem tudott ehhez felnőni, főként azért mert a fejlődését sorozatos sérülések nehezítették, így nem kapott rendszeres játéklehetőséget sem. A fiatal csatár folyamatosan csak küszködik a játékpercekért, Xavi Hernández az idei szezonban 24 meccsen küldte pályára, de jobbára csak csereként. A katalán tréner korábban azt mondta, félti a játékosát az újabb sérüléstől, ezért fokozatosan szeretne neki játékperceket adni.

"Xavi egy remek srác, többször is beszélgettünk már egymással. Külön foglalkozik Ansuval, sokat segített neki. Ugyanakkor nem tagadom, mérges vagyok. Mint apa szeretném minél többet a pályán látni Ansut, de rendkívül kevés esélyt kap tőle. Persze nem én vagyok az edző, inkább az apa beszél belőlem, aki védi a fiát. Az őszintét megvallva, nem tudom, hogy Xavi miért nem játszatja többet őt. Biztos megvannak az okai rá. Ansu és közte mindenesetre nincs semmiféle feszültség, nem mérges rá, sőt, ellenkezőleg, nagyon tiszteli őt, az egyik bálványa. Én apaként azonban dühös vagyok" - kezdte a dühös apa a COPE rádióadónak adott interjúban.

Ansu Fati 24 bajnokin 3 gólt lőtt eddig a szezonban Forrás: NurPhoto via AFP/Urbanandsport/NurPhoto/Urbanandsport

Ansu Fati apja a héten találkozott a Barcelona vezetőségéből az átigazolásokkal foglalkozó Matheu Alemany-val is, hogy megvitassa a játékos jövőjét, és elmondta azt is, hogy ha rajtamúlna, fia már nem játszana a Barcelonában, de a spanyol támadó továbbra is bízik abban, hogy több lehetőséget fog kapni.

Sokkal többet érdemel ennél, fizikálisan olyan állapotban van, mint egy bika... Valóban találkoztam Mateu Alemanyval a napokban, ahol elmondta, hogy Ansu a klubhoz tartozik. Ha rajtam múlna, már holnap elhagyná Barcelonát, ezt pedig neki is elmondtam, ő azonban nem ért velem egyet, azt mondja, hogy tévedek, és maradni akar Barcelonában. Mint apa egyszerűen csak szeretném, ha sikeres és boldog lenne, és itt nem látom, hogy az. Az igazat megvallva, már a stadionba se járok ki, elegem lett a klubból. Hamarosan mindenképpen leülünk tárgyalni Jorge Mendesszel, hogy megbeszéljük, milyen lehetőségeink vannak" – mondta Fati édesapja, aki a hírek szerint a Barcelonát ki, a Bayern Münchent viszont bekövette az Instagramon.