Gól nélkül zárult a BVSC és a Szentlőrinc osztályozójának első felvonása

Vágólapra másolva!
2023.05.28. 17:20
null
Kesztyűs Máté (fehérben) igyekezett feltartani a zuglói játékosokat (Fotó: Árvai Károly)
A labdarúgó NB II-be jutásért rendezett osztályozós párharc első mérkőzésén az NB III Keleti csoportját veretlenül megnyerő BVSC az NB II-ben a 17. helyen végző Szentlőrincet fogadta. Az alacsony színvonalú, 0–0-s eredménnyel záruló találkozót követően a vendégek várhatják kedvezőbb helyzetből a jövő heti visszavágót. 


OSZTÁLYOZÓ A LABDARÚGÓ NB II-BE JUTÁSÉRT
1. MÉRKŐZÉS

BVSC-ZUGLÓ–SZENTLŐRINC 0–0
Budapest, Szőnyi út, 1000 néző. Vezette: Rúsz Márton (Horváth Róbert, Aradi József)
BVSC: Kovács B. – Fisli, Balogh M., Benkő-Bíró – Májer, Tamási Zs. (Nagy J., 77.), Szilágyi M. (Vernes R., 68.), Király Á. – Szalánszki, Horváth R. (Gergely P., 68.), Kelemen P. (Tóth M., 77.). Vezetőedző: Urbán Flórián
SZENTLŐRINC: Prokop – Erdélyi B., Keresztes B., Tamás L., Kiss-Szemán – Havas (Radosevics, 72.), Kesztyűs M. – László D. (Novák Zs., 11.), Múcska (Jancsó, 88.), Rétyi – Grumics (Lénárt G., a szünetben). Megbízott edző: Pichler Gábor
MESTERMÉRLEG
Urbán Flórián
: – Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű mérkőzés … Más ritmusú meccs volt, mint amihez szoktunk az NB III-ban. Sajnos nem voltunk elég hatékonyak, a kevés helyzettel jobban kellett volna sáfárkodnunk. A szünet után nem jól váltottunk szerkezetet, s csak az utolsó húsz percre sikerült beszorítani ellenfelünket, de gólt nem szereztünk. Nem voltunk sem jobbak, sem rosszabbak, mint a Szentlőrinc. Nem dőlt el semmi, a jövő héten megpróbáljuk kiharcolni a feljutást.
Pichler Gábor
: – Gyenge színvonalú meccset játszottunk, csupán tudásunk 30-40 százalékát nyújtottuk. Támadóink hiányában csak pontrúgások után veszélyeztettünk. Nem voltunk még ilyen helyzetben, talán mindenkinek az volt a fejében, hogy ne kapjunk ki, s ez felülírta a sikerben vetett hitet. Két célunk közül az egyiket elértük, gólt nem kaptunk, a másikat nem, mert nem szereztünk.

ÖSSZEFOGLALÓ

101 gólt lőve és 102 pontot szerezve veretlenül nyerte meg az NB III Keleti csoportját a BVSC-Zugló csapata, amely a másodosztály átszervezésének köszönhetően elsöprő teljesítménye ellenére sem jutott fel automatikusan az NB II-be, osztályozó párharc várt rá. A sorsolásnak köszönhetően Urbán Flóriánék ellenfele az NB II 17. helyén végző Szentlőrinc lett, a párharc első mérkőzését vasárnap késő délután a fővárosban rendezték.

A Szőnyi útra közel 1000 néző látogatott ki, azonban hiába jelentek meg sokan és teremtettek jó hangulatot a lelátón, ez a játékosokra egyáltalán nem ragadt rá. Az első lehetőség a hazaiak előtt adódott, de Horváth lövése a hetedik percben elkerülte a kaput. A 11. percben kényszerűségből cseréltek a vendégek, majd három perccel később Májer fejese után kellett Prokopnak védenie. A következő lehetőség a 36. percben a hazaiak előtt adódott, de Kelemen 17 méteres lövése után Prokop ismét védeni tudott. A vendégek egyetlen első félidei lehetőség Havas fejese után jegyezhettük fel, de a BVSC kapusa, Kovács könnyedén tudott hárítani.

A második félidőben hiába vártuk, nem emelkedett nagyot a találkozó színvonala. Az első félidőhöz képest csak annyiban változott a játék képe, hogy főleg a Szentlőrinc próbálkozott, de a távoli lövések kevés veszélyt jelentettek a BVSC kapujára. A találkozót végül a hazaiak nyerhették volna meg az utolsó percekben, de Lénárt nagy hibáját nem tudta kihasználni Tóth, aki csúnyán a kapu fölé lőtt. 0–0

Gól nélkül zárult az alacsony színvonalú mérkőzés... (Fotó: Árvai Károly)
Gól nélkül zárult az alacsony színvonalú mérkőzés... (Fotó: Árvai Károly)

A további két osztályozó mérkőzésen:
KOZÁRMISLENY–IVÁNCSA 0–1
VESZPRÉM–NYÍREGYHÁZA 0–0

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc: VÉGE! Nem született gól a BVSC–Szentlőrinc osztályozó első összecsapásán… Folytatás jövő vasárnap Szentlőrincen. Köszönjük figyelmüket!

90+2. perc: Lénárt nagy hibája után Tóth elé került a labda, de a csereként beállt hazai támadó 15 méterről csúnyán a kapu fölé lőtt.

90. perc: Három perc hosszabbítás következik.

88. perc: Tóth Milán tolta el egy védő mellett a labdát, majd 17 méterről a kapu fölé lőtt.

88. perc: Cseréltek a vendégek, Múcska helyére Jancsó érkezett.

Kelemen Patrik (labdával) volt az egyik legveszélyesebb hazai játékos (Fotó: Árvai Károly)
Kelemen Patrik (labdával) volt az egyik legveszélyesebb hazai játékos (Fotó: Árvai Károly)

77. perc: Kettőt cseréltek a hazaiak, Tamási helyére Nagy, Kelemen helyére Tóth állt be.

74. perc: Rétyi szöglete után a röviden érkező Keresztes csúsztatta a kapu fölé a labdát.

72. perc: Cserélt a Szentlőrinc, Havas helyére Radosevics állt be.

68. perc: Kettőt cseréltek a hazaiak, Szilágyi helyére Vernes, Horváth helyére Gergely állt be.

65. perc: Hazai kontra végén Horváth az alapvonal közeléből passzolta vissza a labdát Szilágyinak, de a zuglóiak középpályása a kapu fölé lőtt 14 méterről.

61. perc: A Szentlőrinc távoli lövésekkel próbál veszélyeztetni, ezúttal Rétyi lőtt 19 méterről a kapu mellé.

59. perc: Szögletet követően egy kifejelt labdát Kesztyűs vett mellre, majd 17 méterről a bal kapufa mellé lőtt.

56. perc: Egy veszélyesen kapu elé ívelt szabadrúgást Kiss-Szemán emelt kapura, Kovács azonban nagyot nyújtózva a léc fölé tolta a labdát. Hiába volt szép a lövés és a védés is, leshelyzet miatt egyik sem kerül be a statisztikába...

A szünetben cseréltek a vendégek, Grumics helyére Lénárt állt be.

46. perc: Folytatódott a mérkőzés.

Erdélyi Botond (fehérben) mindkét oldalon megállta a helyét a mérkőzésen (Fotó: Árvai Károly)
Erdélyi Botond (fehérben) mindkét oldalon megállta a helyét a mérkőzésen (Fotó: Árvai Károly)

Egyelőre a további két osztályozó mérkőzésen sem esett találat. A félidőben a Kozármisleny–Iváncsa és a Veszprém–Nyíregyháza találkozók állása is 0–0.

45+3. perc: Véget ért az első félidő. Nagyon alacsony színvonalú találkozót láthattunk eddig. A Szentlőrinc látszólag elégedett a döntetlennel is, a hazaiak pedig nem tudják ráerőltetni akaratukat ellenfelükre. Kicsit olyan mintha mindkét csapat számára már csak nyűg lenne ez az osztályozó a szezon végén. Reméljük azért a második félidőben színvonalasabb játékot láthatunk majd...

Egyik csapat előtt sem adódtak hatalmas lehetőségek az első félidőben (Fotó: Árvai Károly)
Egyik csapat előtt sem adódtak hatalmas lehetőségek az első félidőben (Fotó: Árvai Károly)

45. perc: Még három percig élvezhetjük az első félidőt.

42. perc: Szilágyi forgolódott 22 méterre a kaputól, majd csúnyán a jobb kapufa mellé gurított.

39. perc: Kesztyűs kapu elé ívelt szabadrúgását követően Novák fejelte az égbe a labdát, majd Havas csúsztatott kapura, de Kovács könnyedén védeni tudott.

36. perc: Kelemen 17 méterről tekerte kapura a labdát, Prokop csak öklözni tudott, de a védőknek sikerült felszabadítani.

Úgy tűnik mindkét csapat biztonsági játékra rendezkedett be, bár ez a hazaiaktól azért meglepő...

22. perc: Kelemen jobb szélről érkező beadása veszélyesen szállt a kapu felé, de Horváth nem tudott fejelni így Prokopé lett a labda.

„Minden meccsünk nehéz volt, minden ellenfelet nagyon tisztelünk. A bajnokság elején tudtuk, hogy ez a szabály, így készülünk. Reméljük, hogy a csapat abban a lelkiállapotban lesz, hogy ezt az akadályt sikerrel veszi” – nyilatkozta a Sportrádiónak Kisteleki István a zuglóiak szakmai igazgatója.

14. perc: Szalánszki a bal szélről ívelte a kapu elé a labdát, Májer elfelejte a védője mellett a labdát, de Prokop könnyedén hárított.

11. perc: László Dávid nem tudta folytatni a játékot, Novák Zsombor érkezett a helyére.

László Dávid maradt lent az oldalvonal mellett, és úgy látszik, hogy a vendégek játékosa nem is tudja folytatni majd a játékot.

7. perc: Egy hazai labdaszerzést követően Horváth Roland került helyzetbe a 16-oson belül, de 14 méteres lövése a kapu mellé gurult.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a vendégek indították útjára a labdát.

Pályán a csapatok, a BVSC kék-sárgában, a Szentlőrinc fehér-feketében játszik majd.

A Szentlőrinc az NB II-es bajnokság tavaszi mérkőzései során került a kieső zóna közelébe. A két edzőváltáson is átesett gárda végül az utolsó fordulóban Kazincbarcikán elszenvedett vereségéne köszönhetően a 17. helyen végzett. Pedig egy győzelemmel az NB II-ben folytathatták volna Pichler Gáborék.

A BVSC-Zugló csapata az NB III Keleti-csoportjának bajnokaként érkezett a mai osztályozó mérkőzésre. Az Urbán Flórián vezette kék-sárgák a 38 harmadosztályú bajnoki forduló során nem találtak legyőzőre, 101 rúgott gól mellett 102 pontot gyűjtve végeztek az élen. A csapat legeredményesebb játékosai Szalánszki Gergő és Tóth Levente voltak 19-19 góllal, de nem sokkal maradt el mögöttük a 18 gólos Kelemen Patrik.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy az NB III Keleti csoportját veretlenül megnyerő BVSC az NB II-ben a 16. helyen végző Szentlőrinc ellen!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik