Vágólapra másolva!
Nem mindennapi forgatókönyv szerint alakult a labdarúgó Zala Megyei Kupa ötödik helyéért zajló Deák Gizmó Murakeresztúr-Semjénháza találkozó, amit végül a házigazdák nyertek meg, méghozzá úgy, hogy a győztes gólt a település polgármestere, Polgár Róbert lőtte a 89. percben.

Szerdán nemcsak a Zala Megyei Kupa döntőjét, a Zalaszentgrót-Csesztreg találkozót rendezték meg, melyet a Csesztreg nyert 4-0-ra, hanem a Magyar Kupa főtáblájára kerülés szempontjából sorsdöntő ötödik helyért kiírt helyosztót is. Zala vármegyéből öt csapat jut fel az ősszel induló MK-küzdelmekbe, a legjobb négy helye már biztosított volt. Az ötödik feljutó kiléte pedig a Deák Gizmó Murakeresztúr-Semjénháza találkozón dőlt el - írja a zaol.hu.

A megyei II. osztályban ezüstérmesként zárt Murakeresztúr és a megyei I. osztály friss bajnoka, a Semjénháza csapott össze. Az esélyesebbnek tartott Semjénháza szerzett vezetést, hogy aztán Visnovics Lászlót, a hazaiak edzőjét reklamálás miatt kiállítsák. Majd jött az egyenlítés és egy csere a 86. percben, amikor Murakeresztúr polgármestere, Polgár Róbert lépett pályára. A történet innen filmbeillőnek is nevezhető, hiszen egy szöglet után a kipattanó labda hozzá került, és nem hibázott a polgármester, ezzel 2-1-re győzött a Murakeresztúr, amely ott lesz az MK-főtáblán.

Polgár Róbert az alsó sorban jobbról a második Forrás: Polgár Róbert/Facebook

Polgár Róbert, Murakeresztúr polgármestere negyvenhárom évesen is aktív, a megyei II. osztályban a szezon során tíz alkalommal lépett pályára. Négy gólt szerzett, de a legfontosabbat alighanem szerdán. Polgár Róbert korábban papként is focizott a csapatban.

– Kétezertizenháromban néhány baráttal közösen indítottuk újra az itteni futballcsapatot. Pap voltam, de kétezertizenhatban kiléptem a papság kötelékéből. Úgy éreztem, tiszta vizet kell önteni a pohárba, ezt felvállaltam. Azóta családom van, három gyermeken, négy éve pedig megválasztottak polgármesternek a településen. Ami fontos, hogy a futballal is tudunk közösséget teremteni a faluban. Történelem a főtáblára jutás a csapat életében, de nagy álmunk, hogy a megyei egybe is feljussunk. Most egy ponttal lemaradtunk ebben a versengésben a Böde mögött, viszont kárpótol bennünket ez a mostani siker. Nem győzöm én sem dicsérni a fiúk hozzáállását, és egy csapatnak sincs olyan szurkolótábora ebben az osztályban, mint nekünk. Nem egy idegenbeli mérkőzésre busszal is elkísértek minket.

A Murakeresztúr tehát várhatja a Magyar Kupa első körének sorsolását, s ne legyen kétsége senkinek afelől: a polgármester akkor is pályára lép majd.