Vágólapra másolva!
A Ferencváros labdarúgócsapata a hivatalos oldalán jelentette be, hogy két magyar válogatott futballistát szerződtetett. Baráth Péter mellett az NB I 2022/2023-as idényének legjobb játékosa, Varga Barnabás is a Fradinál folytatja pályafutását.

Az idei szezon legeredményesebb játékosa, Varga Barnabás a szombathelyi Haladás utánpótlásában nevelkedett, majd innen került az osztrák Eberauhoz. A burgenlandi együttesben hat évet töltött, majd a szintén ausztriai Mattersburg együttesében folytatta pályafutását. 2019 telén visszatért Magyarországra, ahol az NB II-ben szereplő Gyirmót játékosa lett. A győri csapatban töltött első teljes idényében 24 meccsen 12 gólt lőtt, ezzel is aktív részt vállalt az együttes NB I-be való feljutásában. A Gyirmóttal a magyar élvonalban 29-szer lépett pályára, 13 gólja mellett 6 gólpasszt osztott ki.

Varga Barnabás a Fradiban folytatja pályafutását Forrás: MTI/Bús Csaba

Kimagasló teljesítményével felhívta magára a figyelmet, végül 2022 nyarán a Pakshoz igazolt. Rögtön alapember lett a tolnai megyei együttesben.

A mögöttünk hagyott idényben 31 bajnokin 26 gól és 2 gólpassz volt a mérlege, így ő lett az NB I gólkirálya, illetve a RangAdó díjátadó gálán ő kapta meg a szezon legjobb játékosának járó elismerést is.

Kimagasló teljesítményére Marco Rossi is felfigyelt, így a magyar válogatott észtek, illetve bolgárok ellen készülő keretébe meghívta a gólerős támadót, aki március 27-én, az utóbbi ellen 3-0-ra megnyert hazai Eb-selejtezőn debütált.

Varga Barnabás menedzsere, Paunoch Péter az M1 aktuális csatornán elmondta, jónéhány érdeklődő volt külföldről is - például az arab világból, Ázsiából, illetve a francia Metz részéről -, és több mint tíz csapat képviselője nézte meg személyesen is a csatárt az elmúlt hónapokban.

- nyilatkozta.

Paunoch hozzátette, a legjobb és legnépszerűbb magyar csapatról van szó, amelynek van esélye a Bajnokok Ligájában szerepelni, ráadásul Varga a válogatott szempontjából jobban szem előtt van, mintha egy másik földrészre igazolt volna.

Varga mellett egy másik játékos érkezését is bejelentette a Fradi: Baráth Péter a tavaszi szezont kölcsönben már a zöld-fehéreknél töltötte, de a Debrecen 21 éves középpályása teljesítményével meggyőzte a vezetőséget, így az egyszeres magyar válogatott játékos végleg a Ferencvárosé lett.

A klub arról nem számolt be, hogy mennyi időre kötelezték el magukat a friss igazolások.