Visszavonul a Napoli legendás focistája

SSC Napoli v Spal - Serie A Serie A TIM SSC Napoli Spal Stadio San Paolo Calcio Match - Sport General News Sports Pilka nozna Futbol Serie A Fussball italien foreignfootball Club Soccer Club Football championnat voetbal Horizontal SPORT STADIUM FOOTBALL F
Marek Hamsik of SSC Napoli during the Serie A TIM match between SSC Napoli and Spal at Stadio San Paolo Naples Italy on 22 December 2018. (Photo Franco Romano) (Photo by Franco Romano / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Napoli korábbi labdarúgója, a 136-szoros szlovák válogatott Marek Hamsík bejelentette a visszavonulását.

A 35 éves szlovák középpályás jelenleg a török élvonalban szereplő Trabzonspor játékosa, és már csak két tétmérkőzésen lép pályára - ennyi van hátra még a bajnoki idényből.

A rutinos futballista a Slovan Bratilslava együtteséből 2004-ben Olaszországba, a Brescia csapatához igazolt, majd

2007 és 2019 között 520 mérkőzésen szerepelt a Napoliban, ahol klublegendává vált, a nápolyiak színeiben 121 gólt lőtt és 103 gólpasszt adott.

Hamsík a szlovák válogatottban is hosszú éveken át alapember volt, országos rekordot jelentő 136 mérkőzésen lépett pályára és 26 gólt szerzett a nemzeti csapatban.

A Nemzeti Sport megírta, hogy Hamsík a jövőben a saját futballiskolájában lesz az U14-es és az U15-ös korosztály edzője, ezekben a csapatokban szerepelnek fiai, Kristián és Lucas, akiket a szlovák labdarúgás nagy tehetségeinek tartanak.