Vágólapra másolva!
Zalánki Gergő csapata, az olasz Pro Recco megvédte címét a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában.

A két csapat egy évvel ezelőtt ugyanitt találkozott egymással - igaz, akkor a fedett uszodában -, és a Recco végül ötméteresekkel diadalmaskodott. A hős pedig az öt gólt szerző Zalánki volt, aki 12 másodperccel a vége előtt egyenlített, majd az utolsó büntetőt értékesítette. Harmadszor fordult elő a sorozat történetében, hogy egymást követő két évben ugyanaz a két csapat vívja a finálét.

Ezúttal az olaszok annak ellenére vezettek rendkívül magabiztosan 9-5-re a nagyszünetben, hogy a második negyedben négy percig eggyel kevesebben voltak a vízben, mert Gonzalo Echeniquét videózás után brutalitás miatt kiállították.

Zalánki Gergő (j) csapata könnyed győzelemmel lett ismét a legjobb Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A harmadik játékrészben a házigazda kétszer is két gólra kapaszkodott fel, de Zalánki és Francesco Di Fulvio gondoskodott arról, hogy a záró nyolc percre visszaálljon a négytalálatnyi különbség (13-9).
A zárónegyedben a Novi Beogradnak már nem maradt esélye, a Recco rendkívül könnyedén diadalmaskodott. Ez egyébként mindhárom belgrádi találkozójáról elmondható, a negyeddöntőben a Ferencvárost 8-4-re, az elődöntőben pedig a Vuliagmenit 12-8-ra győzte le.

Az olasz sztáregyüttes a belgrádi nyolcas döntő szombati fináléjában - többek között a magyar válogatott négy gólt szerző balkezesének klasszis játékával - 14-11-re nyert a házigazda Novi Beograd ellen.

A Recco összességében a 11. sikerét aratta ebben a sorozatban, egymást követő harmadik alkalommal diadalmaskodott, erre korábban csak a jugoszláv Mladost Zagreb volt képes 1968 és 1970 között.

Férfi Bajnokok Ligája, nyolcas döntő (Belgrád):
döntő:
Pro Recco (olasz)-Novi Beograd (szerb) 14-11 (4-1, 5-4, 4-4, 1-2)

bronzmérkőzés:
Zodiac Barceloneta (spanyol)-Vuliagmeni (görög) 14-13 (3-2, 1-2, 3-2, 2-3, 5-4) - ötméteresekkel

A nyolcas döntő végeredménye:
1. Pro Recco
2. Novi Beograd
3. Zodiac Barceloneta
4. Vuliagmeni
5. Olympiakosz (görög)
6. FTC-TELEKOM WATERPOLO
7. Jug Dubrvonik (horvát)
8. Brescia (olasz)