AC Milan: Ancelotti élesen bírálta a Maldinit menesztő tulajdonosokat

Vágólapra másolva!
2023.06.08. 18:16
null
Carlo Ancelotti nem ért egyet Paolo Maldini menesztésével (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő AC Milan általános meglepetésre menesztette a klub történetének talán legnagyobb legendáját, a technikai igazgatói poszton tevékenykedő korábbi védőt, Paolo Maldinit. A Milant játékosként és edzőként is történelmi sikerekre vezető Carlo Ancelotti az Il Giornale című milánói napilapnak adott interjújában bírálta a Milan amerikai tulajdonosai által hozott döntést.

„Madridban megtanultam, hogy a klub történelmét mindig tisztelni kell. A Realnál Di Stefanót, Amanciót, Gentót és Puskást exkluzív értékekként tartják számon, a mai napig mély tisztelettel viszonyulunk hozzájuk. Ahhoz, hogy a történelmet a legmagasabb szinten megőrizzük, meg kell védenünk a múlt emlékeit. Ami Maldinival történt, az egyértelműen jelzi a történelemmel kapcsolatos kultúra, valamint a Milan hagyományai iránt tanúsított tisztelet teljes hiányát. Ha azt mondjuk, hogy csupán a történelemmel nem lehet sikereket elérni, akkor azt is hozzá kell tenni, hogy a történelem az, ami megtanítja nekünk a győzelem mikéntjét” – védte meg egykori csapattársát és tanítványát Carlo Ancelotti, majd komoly kritikával illette a Milan amerikai tulajdonosai által képviselt üzleti alapú látásmódot.

„Azok a klubok, amelyek az üzleti érdekeket a sport szellemisége fölé helyezik, kudarcra vannak ítélve. Azt megértem, hogy mecénásnak lenni már nem ugyanolyan, mint korábban, de a profit ész nélküli hajszolása továbbra is egy negatív jelenség” – fogalmazott a 63 éves legenda.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik